avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie pe caz de boala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie pe caz de boala

Buna ziua,

Va rog frumos sa ma ajutati cu cateva sfaturi. As dori sa stiu care sunt sansele unei persoane de 51 de ani, care a muncit numai 6 ani si care are diabet zaharat din 1977, insulino-dependenta, sa primeasca pensie pe caz de boala. Persoana nu are niciun venit, locuieste impreuna cu matusa sa care are o pensie de 420 de lei si cu fiica sa de 16 ani, care are o alocatie de 42 de lei. In total, venitul familiei alcatuite din 3 persoane este de 460 de lei.

Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 14:24, 11 Octombrie 2009
Daca fetita este eleva la liceu, depuneti repede actele pentru bursa sociala deoarece aceasta se asigura copiilor care fac parte din familii cu mai putin de 250 ron venit net pe membru de familie. Ar fi trebuit ca diriginta clasei ei sa va informeze de aceasta posibilitate si sa va ajute. Se da nu numai pe durata anului scolar ci si in vacante. In scoala in care invata fetita mea, de Craciun s-au oferit cadouri ( imbracaminte, rechizite, dulciuri) in valoare de 500 ron pentru fiecare dintre copiii cu astfel de probleme, dar nu cunosc de unde proveneau fondurile.. Alocatia de stat pentru copii o va primi nu numai pana la 18 ani, ci pana cand termina liceul. Este de admirat pentru faptul ca si in aceste conditii dificile reuseste sa-si continue studiile.
In ce priveste pe doamna, cred ca este bine sa solicite pensia de invaliditate si apoi sa vada de ce alte ajutoare ar mai putea beneficia. Daca nu ma insel, in diabetul zaharat conteaza mult la pensionare complicatiile generate de acesta, de ex retinopatia diabetica (spuneti ca nu vede bine) si nu boala in sine.
Totodata poate obtine un certificat de persoana cu handicap care ii confera unele facilitati. Cu acel diagnostic este imposibil sa nu obtina acel act!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare pe caz de boala BRANDY_B BRANDY_B Buna ziua,as avea si eu o intrebare:o persoana de sexul feminin cu varsta de 53 de ani si 23 de ani in campul muncii si cu un diagnostic de sindrom vertiginos ... (vezi toată discuția)
Pensie pe caz de boala conium conium Stimate domn /doamna, Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari adresate mai jos. Socru meu beneficiaza de pensie pe caz de boala (cancer) de 8 ... (vezi toată discuția)
Pensie de boala marilef marilef Cineva care este propus de catre medicii care-l trateaza pentru pensionare de boala, datorita diagnosticelor,care are varsta de 39 ani si 8 ani vechime ... (vezi toată discuția)