avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Furt din apartament după vânzare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Furt din apartament după vânzare

BUNA SEARA. Am cumparat de curand un apartamen iar la negociere am stabilit de cumun acord cu vanzatorii ca in pretul stabilit ramane si mobilierul mai putin frigiderul si televizorul. am facut un antecontract deoarece a fost cumparat prin credit ipotecar ulterior am facut un contract final in care noi nu am prevazut bunurile din apartament dar avem un articol in care declaram ca am fost in ziua contractului in apartament si am vazut starea acestuia si de asemenea vanzatorii erau obligati sa ne predea cheile in acea zi in fata notarului, dar acesta a refuzat spunand ca m.i le da peste 3 zile cand ii vor intra diferenta de bani de la credit . am fost de acord si cu acest aspect doar ca dupa cele 3 zile acestia nu m.au contactat sa imi predea cheile. Eu i-am sunat spunandu.le ca am nevoie de chei pentru renovare iar acestia au inteles ca ii amenint ca eu sunt propietar acum si ca sa imi predea cheile atunci. Problema mea este ca in 26.10.2017 am facut contractul in care isi pierde dreptul de proprietate fostul si nu mai avea acces in apartament din acea zi. Iar acestia au patruns in apartament pe 03.11.2017 fara acordul meu fiind proprietar furand toata mobila inlusiv prize intrerupatoare si corpuri iluminat, masina spalat etc. mai putin mobila de bucatarie si cada. acestia fiind vazuti si de cativa vecini care mi.au spus.
Intrebarea mea este sunt sanse sa recuperez prejudiciul estimat de mine la 10000 de lei. ? intr-un proces civil?
Eu deja am depus o plangere penala impotriva acestora deoarece ei nu aveau dreptul sa mai intre in locuinta dupa 26.10.2017 mai ales fara acordul meu. Eu chiar daca luam cheile in ziua contractului si nu schimbam incuietoarea ei tot asa puteau intra in apartament sau chiar puteam sa imi duc eu anumite bunuri acolo iar acestia puteau sa le ia.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: danieldumitru411 , utilizator 10:07, 15 Noiembrie 2017
Daca detineti probe rezonabile sau martori exista sanse sa determinati instanta de jucata sa dispuna hotarare favorabila dv
~ Conținut șters la cerere ~
Daca gandim logic. Nu conteaza ca noi am prevazut sau nu in contract mobilierul. Atata timp cat ei nu aveau dreptul sa mai intre in casa. Eu in perioada aceastra puteam sa imi duc acolo bunuri de 1 miliard. Atata timo cat vecinii declara ca i.au vazut pe aceatia in data de 03.11.2017 transportand bunuri din apartament acesta este un furt. . Politia va stabilii rapid ca au furat si vor intocmii dosar penal. Dar prejudiciul am inteles ca doar in instanta sau daca ajungem amiabil la un consens
Ultima modificare: Miercuri, 15 Noiembrie 2017
danieldumitru411, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum ma pot asigura ca apartamentul ramane mobilat si utilat dupa cumparare eugen_2 eugen_2 Vreau sa cumpar un apartament pentru care platesc ceva bani in plus pentru ca vanzatorul il vinde mobilat si utilat. Cum ma pot asigura ca proprietarul chiar ... (vezi toată discuția)
Evacuare fost proprietar karina_35 karina_35 Buna ziua! Va adresez si eu o intrebare pentru ca sunt intr-o situatie pe care nu am mai intalnit-o (nici macar in discutiile dvs). Am cumparat o casa in 15 ... (vezi toată discuția)
Intelegere nerespectata la cumpararea unui apartament yosemite_sam yosemite_sam Buna ziua, Am nevoie de o parere si un sfat in urmatoarea situatie: in urma cu 3 saptamani am finalizat actele pentru achizitionarea unui apartament care in ... (vezi toată discuția)