avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Dubla cetatenie roman si americana
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Dubla cetatenie roman si americana

Buna ziua, am nevoie de niste lamuriri, daca se poate.
Am cetatenie dubla si romana si americana. Am stat in Elvetia trei luni cu pasaport american, dupa care m-am intors in State acum o luna. Acum trebuie sa plec in Romania sa imi reiinoiesc pasaprtul romanesc. De la consulat mi s-a spus ca pot reintra in tara cu pasaport roman expirat si cu titlu de calatorie atasat. In doua saptamani imi voi obtine pasaportul nou (cel romanesc). Intrebarea mea este cum voi iesi din nou din Romania avand in vedere ca trebuie sa ma reintorc in SUA. Cu pasaport nou romanesc? Daca ies cu cel american vor vedea ca am stat deja trei luni in Elvetia.... Ma puteti ajuta cu un raspuns? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Betsy , utilizator 06:16, 6 Decembrie 2017
Stiu, tocmai de aceea...... si tot cei de la Consulat mi-au zis ca Romania fiind parte din UE, se aplica regula celor 90 zile din cele 180, credeti-ma ca acetea sunt raspunsurile pe care le primesc. Si eu le-am zis ca avand pasaport american pot sta in spatiul Schengen doar 90 zile, iar apoi ar trebui sa pot intra in Romania (nefiind in Schengen) cu pasaport american fara nici o problema... voi vedea, mie mi se pare normal sa pot intra in Romania cu pasaport american, celor de la Consulat insa nu... am deja dureri de cap:) dar multumesc mult de tot pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie musulman zaina zaina buna seara as vrea sa stiu daca dupa casatoria cu cetateanul irakian i se face pasaport sau in baza permisului de sedere putem iesii in europa fara probleme? ... (vezi toată discuția)
Viza uk dupa brexit GaborAlex GaborAlex Buna ziua, am tot citit, m-am tot informat de peste tot DACA cu cetatenie DUBLA ( Maghiara + Romana ) se poate parasi continentul fara VIZA, in special daca se ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri - noile reglementari privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate Carmen N Carmen N Aceste noi reglementari am inteles dintr-un comunicat al Politiei de Frontiera ca sunt: -Legea nr. 248/2005 publicata in Monitorul Oficial (I) nr. 682 din 29 ... (vezi toată discuția)