Incerc de cateva saptamana sa gasesc o solutie pentru a urca niste mobila la ultimul etaj al unei cladiri. Accesul la ultimul etaj se poate face doar pe o scara foarte ingusta, numita "scara de serviciu". In bloc exista si o scara principala mult mai larga, pe care as putea urca fata probleme mobila pentru ca din constructia cladirii exista comunicare intre cele doua scari, problema e ca proprietarii apartamentelor au inchis caile de trecere intre cele doua scari. Spatiile respective de trecere apar in schita veche a cladirii ca spatii comune, dar acum unii proprietari pretind ca au cumparat spatiile respective de trecere intre scari de la ICRAL, societatea care se ocupa cu administrarea apartamentelor in Bucuresti.
Cat este de legala vanzarea spatiilor de trecere intre cele doua scari atata timp cat prin aceasta imi impiedica mie dreptul de a-mi urca mobila la etaj?
ynocentta
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Entitatea juridica asociatia de proprietari poate depune solicitare oficiala atat la autoritatea fiscala cat si la cadastru pentru a se elibera dovada privind suprafata in proprietate privata
Teodor2017
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Intradevar !! ICRAL a vandut dupa cum la dus capul si spatii comune !!! De exemplu:
Detin in propietate o garsoniera iar acoperisul acestei garsoniere apare in actul de propietate a unui "vecin". ICRAL a vandut acest spatiu fara acordul nimani desi in ciuda faptului ca erau depuse sesizari privind faptul ca persoanele ce foloseau acest spatiu o faceau fara sa il si intretina astfel in cat au inceput sa apara infiltratii de apa. La acel moment (2004) ICRAL mi-a oferit un raspuns in scris prin care spune ca acel spatiu face parte din condiominiu iar dupa 2 ani transfera acest spatiu in propietatea respectivului locatar, dupa care acesta vinde tot imobilul unei alte persoane. Din ce am rasfoit prin legi, am ajuns la concluzia ca actualul propietar are aceleasi obligatii insa din pacate nu exista nici-un organ al statului sa-l traga la raspundere. Am doua plangeri la politie si 3 procese pierdute cu motivari aberante. Cam asta e romania !!! Sunt obligat sa traiesc in calvar si nici-o institutie a statului nu este capabila sa-si faca datoria !
Exista si modalitati legale de instrainare a unor parti comune, depinde de acte, v-am spus. Una e ca face parte din condominiu, alta e ca ar fi spatiu comun. Depinde si cati proprietari erau in imobil, ce destinatie a avut spatiul inainte, daca i s-a schimbat destinatia etc.
BEN46
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca s-a procedat corect , asta inseamna ca toate contratele din asociatie trebuiau modificate ca parte a. renunțării. din proprietatea comuna sau daca contratele sunt vechi se poate ferifica la cadastru dacă. suprafata fiecarui ap. din ccodomeniu , astfel va puteti da seama de suprafata utila a ap. .
Av.Liliana Gradinaru a scris" La asociatie ar trebui sa fie, dar nu ar trebui sa va fie accesibile decat in masura in care invocati un drept." referitor la accesul la actele de dobandire a apartamentelor a caror copii exista la asociatia de proprietari. Pai dreptui invocat reiese din art.10 al legii 230/2007 "'Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia.'"
Cota indiviza
mihaialbert
Am un spatiu comercial la parterul unui bloc. Cei din asociatia de propietari m-au trecut la intretinere cu jumatate din salariul femeii de servici( desi ... (vezi toată discuția)