avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Este legal?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Este legal?

Cand se trece o persoana la cheltuieli,Am o fata cu 3 copii care stau la mine in cursul saptamanii,si sambata duminica merg la ceilalti bunici la tara.Vecinii pot spune ca se aduna pe saptamana 5 zile cu alti 5 si ajungem la 15,ori trebuie sa fie 15 zile unul dupa celalalt,neintrerupt?Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:47, 20 Decembrie 2017
Iata ce prevede dispozitia in vigoare
HG nr 1588/2007 Art. 17. - (1) Comitetul executiv al asociaţiei de proprietari are următoarele atribuţii:
r) stabileşte cotele de participare pe persoană la cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul în clădire şi pentru persoanele care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe lună; stabileşte perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriaşii, pot solicita în scris scutirea de la plata cheltuielilor pe persoană şi care trebuie să fie de cel puţin 15 zile pe lună, conform hotărârii adunării generale;

Legiuitorul a impus 15 zile le luna,respectiv persoana sa nu locuiasca in imobil minimum 15 zile intr-o luna indiferent daca zilele sunt consecutive sau aleatorii
In cazul dv,de vreme ce fata cu copii stau la dv in cursul saptamanii inseamna ca locuiesc 5zile/
saptamana x 3,4 saptamani/luna,rezulta ca locuiesc in imobil mai mult de 15 zile/luna respectiv trebuie sa fie trecuti la calculul cotelor de intretinere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. proprietarul apartamentului este mutat la tara. in ... Gcbarbu Gcbarbu Buna ziua. Proprietarul apartamentului este mutat la tara. In apartament a lucuit fata lui care are si in buletin trecut ca locuieste la aceasta adresa.,dar de ... (vezi toată discuția)
Recuperare zile lucrate in weekend marauder marauder Eu stiu asa...daca angajatul lucreaza sambata, atunci are liber duminica (zi nelucratoare) si luni (libera pt ziua de sambata lucrata). Angajatul va primi ... (vezi toată discuția)
Problema cu presedintele de bloc nicoletanichifor25 nicoletanichifor25 Buna seara! Mentionez ca stau cu chirie impreuna cu inca doi frati de ai mei, intr-un apt. cu trei camere. Am o problema cu presedinta de bloc care abuzeaza ... (vezi toată discuția)