Buna ziua, ma numesc Sava Geta, sunt pensionata la limita de varsta si lucrez in continuare la aceeasi unitate bugetara. Va rog sa ma lamuriti daca mai pot cumula cele 2 venituri, in urma modificarilor aduse legii 263/2010 cu legea 217/2017 la aricolele 118 si 6. Va multumesc.
Indraznesc sa afirm ca aveti dreptate, doamna Sava. Sa nu uitam ca si pensia de limita de varsta face parte din sistemul public de pensii, Si sa nu uitam si de alin 1.2 care vine dupa 1.1. mentionat de domnul Cornel Vasile, care stipuleaza: " (1^2) În sistemul public de pensii, pensionarii pot cumula pensia cu venituri realizate din activităţi independente, astfel cum sunt reglementate de Codul fiscal, indiferent de nivelul acestora." Si eu sunt afectata ca pensionara de invaliditate gr III, in sensul ca va trebui sa mi se rezilieze contr. individual de munca part time.oferindu-mi -se alternativa unui PFA sau profesii libere pe baza de contract prestari servicii, adica activitate independenta. Cei de la resurse umane interpreteaza altfel decat domnul consilier Vasile.