avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Am adjudecat la licitație un apartament cu ...
Discuție deschisă în Executare silită

Am adjudecat la licitație un apartament cu succesiunea nedezbătută, motiv pentru care nu reușesc să evacuez moștenitorii. Ce să fac, că nu mai știu?

In mai 2016 am adjudecat un apartament la o licitatie. Apartamentul era scos la vanzare din 2012, pentru datorii mai vechi catre banca, in ianuarie 2015 unul dintre debitori moare in accident auto, executorul judecatoresc indeplineste toate procedurile din vechiul cod de prodecedura civila, (dosarul era deschis sub incidenta vechiului cod de procedura civila), fara a astepta efectuarea succesiunii - avand aceasta posibilitate. in mai 2016 cumpar eu, debitorii nu vor sa iasa de bunavoie si ajung la executor pentru evacuare. Debitorii nu contesta niciun act din dosarul de executare si nici procesul verbal de la licitatie insa in iulie 2016 cand incep evacuarea formuleaza contestatie la executare silita, contestand toate actele din dosarul de executare initial cat si actul meu de adjudecare. Le este respinsa contestatia atat de judecatorie cat si de tribunal existand in acest sens decizie irevocabila si neputand sa mai faca nimic impotriva actului meu de adjudecare; mai mult mi-am inscris dreptul de proprietate la cartea funciara si am declarat proprietatea si la primarie. Insa mi-a fost desfiintat dosarul de executare silita deschis ulterior in care ceream evacuarea lor si punerea mea in posesia proprietatii pe motiv ca in NCPC exista un articol care spune ca nu pot executa un debitor mort, ci trebuie facuta succesiunea si executati mostenitorii. Acum, eu am un act de proprietate pe acel apartament, o decizie irevocabila prin care ei nu mai pot ataca actul meu, prin urmare fiind proprietatea mea nu mai poate face parte din masa succesorala daca s-ar deschide acum succesiunea - de ce trebuie sa astept sa fie numiti mostenitorii atat timp cat actul de adjudecare este opozabil atat fostilor debitori cat si oricaror terte persoane. Eu solicit evacuarea celor aflati in proprietatea mea si punearea mea in posesia proprietatii mele, mentionez ca e achitata integral din mai 2016. Ce as putea sa mai fac?
Multumesc anticipat pentru ajutor.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:51, 18 Ianuarie 2018
Va trebuie hotarare de evacuare, nu de neatacare a adjudecarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamurire act adjudecare Lucc Lucc Am cumparat un apartament la licitatie. Urmeaza sa mi se emita actul de adjudecare Actul de adjudecare este titlu de proprietate si ca poate fi inscris in ... (vezi toată discuția)
Taxa de evacuare CriIT CriIT Salutare, Am castigat o licitatie a unui apartament urmand ca pana la data de 22 ianuarie sa il achit la executor. Fostii proprietari vor avea de incasat o ... (vezi toată discuția)
Datorii la intretinere pentru un apartament cumparat prin licitatie adriene adriene Buna ziua, Anul trecut in Octombrie am cumparat un apartament prin licitatie publica. Actul de adjudecare este datat in Octombrie 2016, insa am putut intra in ... (vezi toată discuția)