avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... adeverinta de venit si consecinte
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

adeverinta de venit si consecinte

Buna ziua!

Incerc sa iau un credit ipotecar, dar ma lovesc de refuzul angajatorului in legatura cu adeverinta de venit, deoarece, spun ei, nu sunt obligati sa imi completeze adeverinta in formatul solicitat de banca.
Le-am lasat o cerere scrisa (cu numar de inregistrare) in care am solicitat sa imi elibereze adeverinta in formatul solicitat.
Raspunsul lor verbal initial a fost ca intr-adevar sunt obligati sa imi elibereze adeverinta, dar nu neaparat in formatul solicitat, iar timpul pentru eliberarea acesteia nu este definit in lege.

Intrebarile mele catre dumneavoastra sunt urmatoarele:

1. Exista un articol de lege care sa oblige un angajator sa imi raspunda in scris la o cerere intr-un anumit numar de zile?
2. Exista un articol de lege care sa oblige un angajator sa imi completeze adeverinta intr-un anumit numar de zile?
3. Care sunt caile de urmat in caz ca raspunsul lor la cererea mea este nefavorabil?
4. Din cate am inteles singura problema in completarea adeverintei ar constitui-o faptul ca nu doresc sa treaca CNP-ul reprezentantilor legali intr-un tabel de pe adeverinta. Este legal sa nu completeze aceste date? Banuiesc ca cei de la banca sunt indreptatiti sa faca o verificare daca datele sunt corecte?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
1,2=30 de zile lucratoare conform OG 27
3 Daca solicitarile amiabile nu au produs rezultatul scontat de catre dvs,singura posibilitate ar fi in ordine,sesizarea la autoritati
4 Nu este legal,iar cei de la banca solicita aceste amanunte ,ca si garantie pentru creditul ipotecar solicitat de catre dvs
Multumesc pentru raspunsuri, imi puteti furniza si niste articole de lege sau macar numarul si anul legilor?

Referitor la punctul 4 in baza carei legi se gestioneaza aceasta problema privitoare la datele celui care completeaza o astfel de adeverinta?

Mentionez ca munces intr-o unitate privata.

Multumesc.
Obligativitatea completarii datelor de identificare ale potentialului solicitant se realizeaza in baza normelor interne dispuse in sistemul bancar,pentru asigurarea garantiei locului de munca ,recte posibilitatea fluentei si continuitatii achitarii transelor periodice impuse de catre unitatea bancara
Fiind societate comerciala, presupun, angajatorul trebuie sa aiba prevazut in regulamentul intern un capitol distinct referitor la petitiile adresate de salariati acestora.
In ceea ce priveste eliberarea adeverintei, legea nu prevede un termen in care trebuie sa va dea angajatorul adeverinta. Cu o eventuala sesizare la ITM ati putea urgenta lucrurile.
CNP-ul asociatului sau administratorului pentru o adeverinta a unui salariat al societatii mi se pare si mie abuziva. Este vorba de protectia datelor cu caracter personal reglementata de Legea 677/2001. Nici bancile astea nu mai au limite...
facet sesizare la ITM ca angajatorul nu vrea sa va completeze adeverinta.
inseamna ca sunt probleme in ceea ce priveste contractul d-tra

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa dau angajatorul in judecata? BogdanH BogdanH Buna seara, Vreau sa va supun atentiei problema mea: Acum o luna de zile am mers la banca pentru a vedea conditiile prin care pot obtine un credit ... (vezi toată discuția)
Angajtorul refuza completarea adeverintei tip banca ELIalex ELIalex Conducerea Soc.Com. la care lucreaza sotul meu refuza sa completeze adeverinta bancara necesara contractarii unui credit.Elibereaza in schimbul acesteia un ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de venit neacceptata de nici o banca elig elig Buna ziua, Am si eu mare dificultate in obtinerea unui credit i[otecar. Sotului nu i se elibereaza adeverinta de venit formular bancar de la serviciu sub ... (vezi toată discuția)