avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demers initiere si sustinere instanta litigiu de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demers initiere si sustinere instanta litigiu de munca

Stiu ca sunt scutit de taxe. Este suficienta depunerea unei cereri de chemare in judecata adresata d-lui presedinte, tribunalului respectiv sectiei litigii in munca?
Stiu ca legea zice ca probatoriul il va face angajatorul, dar, acuzatiile nu trebuie sustinute de probatoriu? In acest sens cererea poate fi insotita de toate documentele considerate relevante de catre reclamant?

Caut documentatie indrumatoare (un ghid)in privinta conduitei in sala de judecata si a sustinerii unei parti.
Poate cineva sa precizeze ce documentatie ma poate ajuta in acest sens?
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Octombrie 2009
w0lfshad3, utilizator
Cel mai recent răspuns: w0lfshad3 , utilizator 15:55, 17 Octombrie 2009
Sunt multe cazuri unde salriatul se prezinta singur in istanta,si indiferent de faptu ca va sustineti personal interesele sau sunteti reprezentat de un avocat, instanta este un arbitru care judeca un caz si da o decizie.
Daca instanta va da castig de cauza angajatorul este obligat sa puna in aplicare decizia instantei.

Capetele de acuzare trebuie sa le asociati unei prevederi legale
Va dau dreptate sa fict asa contrariat.De aceea exista avocati, sa va asiste in instanta.As mai adauga ca instanta, chiar in ipoteza exercitarii rolului activ, nu acorda asistenta juridica...In ce priveste Ghidul pe care-l solicitati , ce ziceti de facultatea de drept?
av.antoanelageaman a scris:

Va dau dreptate sa fict asa contrariat.De aceea exista avocati, sa va asiste in instanta.As mai adauga ca instanta, chiar in ipoteza exercitarii rolului activ, nu acorda asistenta juridica...In ce priveste Ghidul pe care-l solicitati , ce ziceti de facultatea de drept?

Nu doresc sa insult pe nimeni, insa avocatii cu care m-am consultat deja nu-mi cunoasteau drepturile mai bine decat mi le cunosc chiar eu dupa o analiza foarte scurta a legii. In plus comunicarea este foarte deficitara. Estimez ca procesul va dura minim un an, asadar fiindca nu mai sunt remunerat si nu vad luminita de la capatul tunelului din aceasta criza, nu voi avea suficiente fonduri pentru avocat. Imi pastrez economiile pentru supravietuire. Unii ar zice ca este normal ca avocatul sa nu cunoasca cuantumul drepturilor clientului si in realitate majoritatea oamenilor nu-si cunosc drepturile mai bine decat un avocat, insa, eu consider ca in urma unei remuneratii in bani integri astept servicii integre, adica abordarea exhaustiva a drepturilor de care dispun, ceea ce nu era si cazul cu persoanele cu care am vorbit.

Nu ma astept la alta asistenta juridica din partea instantei inafara de datoria de a clasa spetele, fiindca nu am alt indiciu in acest sens; asa cum si eu le gasesc temeiul legal, si a gasi temeiul legal in plus daca este omis de mine. Daca ma reprezint in toate aceste procese ce le intentez, in final nu vad alt motiv decat banii, sa nu urmez si facultatea de drept, dar nu am timp sau bani pentru asta acum. Deasemenea nu am timp sa fac rost de cursurile facultatii de drept, si, din experienta stiu ca materia din facultati este in neconcordanta cu realitatea, cel putin in informatica.
Ultima modificare: Joi, 15 Octombrie 2009
w0lfshad3, utilizator
Nici eu nu vreau sa fiu gresit inteleasa, dar, nu puteti generaliza...e ca si cum as spune ca nici acum nu-mi merge laptopul , desi am apelat la nu stiu cati informaticieni...( apropro de informatica!) ...va spuneam doar ca ar fi bine, ca sa aveti macar o parere sa apelati la un avocat cerandu-i o consultatie.Ca sa vedeti ce avocat e bun puteti aprecia singur ducandu-va la Tribunal( sedintele sunt publice) sau analizand raspunsurile pe un site de specialitate.Este sfatul meu, dvs. puteti continua asa...Succes!
De fapt e ca si cum ati spune ca ati apelat la multi informaticieni dar tot dumneavoastra v-ati rezolvat problema, dar adevarul e ca nu se poate compara avocatura nici cu chirurgia nici cu domeniul IT. Avocatii nu pot fi trasi la raspundere pentru malpraxis si nici nu garanteaza reusita (nici macar nu mi s-a oferit un prognostic - inafara de cel general ca litigiile in munca se castiga in proportie de 85%). Inafara de asta cu stilul meu asertiv sperii avocatii care probabil se asteapta la niste persoane mai docile, si daca se poate cu buzunarele cat mai nepazite. In plus prefer sa-mi pastrez resursele financiare pentru penal, unde am fost refuzat chiar de avocati. Probabil imi va fi desemnat unul din oficiu daca este obligatoriu sa am.

Nu generalizez, dar nici nu am intalnit exceptia de la regula, si nu am timp s-o caut. In plus destula lume mi-a atestat ca avocatii nu se implica total in caz, si inteleg si de ce, acest caz are 3 capete care se intersecteaza d.p.d.v. al materialului dar sunt si acuzatii distincte, revendicarile tind sa fie mari si justificate legal, si exista si o sumedenie de martori pe care nu sunt sigur insa si trebuie interogati "la sange".
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Octombrie 2009
w0lfshad3, utilizator

Alte discuții în legătură

Folosirea articolului 65/1 abuziv si cu rea credinta .... ALIN_33 ALIN_33 Daca am fost concediat cu articolul 65/1 si in acelasi timp firma face angajari, inafara de procesul pe care il am pe rol in care cer anularea concedierii ca ... (vezi toată discuția)
Reintegrarea salariatului monik monik buna ziua tuturor! as dori sa stiu care este punctul de vedere al dvs cu privire la septa de mai jos.. salariatul a fost concediat, iar in urma unui proces, ... (vezi toată discuția)
Acordarea despagubirilor in cazul in care salariatul nu mai doreste reintegrarea ( art. 80 alin.3 codul mucnii) viorell2004 viorell2004 Prin hotararea instantei a fost anulata decizia de concediere, instanta dispunand reintegrarea salariatului si plata despagubirilor de la data concedierii ... (vezi toată discuția)