avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Am împrumutat asociația la care sunt membru fondator ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Am împrumutat asociația la care sunt membru fondator iar acum mi se cere să renunț la această calitate. Pot fi obligat?

Am imprumutat cu o anumita suma de bani asociatia la care sunt membru fondator alaturi de inca 2 persoane iar acum sunt obligat sa ies din asociatie. Pot fi obligat sa ies? Cum ramane cu datoria?
Ultima modificare: Duminică, 18 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: andrei2005 , utilizator 08:51, 19 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu are legatura faptul ca ati imprumutat asociatia cu acei bani pe care intr-un fel sau altul va trebui sa vi-i recuperati, cu faptul ca mai sunteti sau nu membru. Poate ca ati incalcat statutul? Doar nu v-ati cumparat locul de membru cu acei bani.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu inteleg care e problema. Excluderea unui membru sau demiterea din Consiliul DIrector nu au legatura cu daca si ce imprumuturi sau donatii a facut acea persoana. Iar de recuperat imprumutul, il recuperati conform legii si prevederilor contractuale, in functie de ce scadenta ati pus... Ati pus clauza de rezilirere pt cazul cand incetati a fi membru? Daca nu, ghinion.... asteptati scadenta.... Ceva garantii aveti constituite pt garantarea restituirii? Ca mult depinde situatia de clauzele pe care le-ati prevazut in contractul de imprumut
Paradoxal, dar veti ramane membru fondator, nu membru al asociatiei. Doar Dumneavoastra ati fondat asociatia...
Despre imprumut, cum vi s-a spus, nu prea are legatura cu acea calitate de membru..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pleaca un membru fondator al unei asociatii popmihai75 popmihai75 Buna ziua! In cazul in care pleaca un membru fondator al unei asociatii, respectiv presedintele asociatiei, acesta poate sa isi ia contributia sa din ... (vezi toată discuția)
Cum recupereaza o persoana fizica un imprumut de la persoana juridica? beegees beegees Buna ziua In urma cu 2 luni am imprumutat o persoana juridica cu o suma de bani, cu contract de imprumut fara dobanda, dar cu clauza de penalitati daca nu ... (vezi toată discuția)
Rugaminte- imposibilitate plata credit malina_alina33 malina_alina33 Buna seara, Am o rugaminte adresata celor care sunt in cunostinta de cauza. Am contactat acum 5 ani un imprumut de nevoi personale, cu termen de rambursare ... (vezi toată discuția)