avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Informații privind pre-concedierea și șomajul
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Informații privind pre-concedierea și șomajul

Bună ziua,

După 18 ani de experiență la aceași firmă din domeniul comerțului, eu împreună cu soțul meu (ambii angajați la aceeași societate) va trebui să intrăm în șomaj, întrucât firma nu își mai permite plata salariilor din motive economice.

Ca atare, având în vedere legislația în vigoare, vă rog să mă ajutați cu câteva informații pe care trebuie să le am în vedere:

1. În această situație, majorarea salariului brut conform creșterii recente este necesară sau contribuie la creșterea indemnizației de șomaj? Menționez că vom lucra până în 15 ianuarie.

2. Care sunt beneficiile de care pot beneficia ca șomer având în vedere anii de experiență? Menționez că salariul a fost întotdeauna minimul pe economie și că aș putea să mă angajez numai la 20 km de locuință (locuim la sat).

3. Ce informații ar trebui să am în vedere pentru protecția noastră ca angajați în desfacerea contractului de muncă? (informații importante de pre-concediere).


Vă mulțumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Drepturi banesti absolvent gbrlcostache gbrlcostache O studenta a lucrat timp de 6 luni de zile part time,in anul II de fac. In anul III a lucrat timp de 3 luni, full time.Deci,pe perioada facultatii a lucrat 9 ... (vezi toată discuția)
Concediere in timpul somajului tehnic anais2008 anais2008 Buna ziua! Intrebarea ce doresc sa v-o adresez se refera la cateva aspecte legislative din codul muncii. Va informez ca momentan ma aflu in somaj tehnic ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic elagrosu elagrosu Dupa cum bine cunoastem nu intotdeauna legile sau normele lor de aplicare sint explicita , lasind intotdeauna loc de interpretare =D> . Am marea rugaminte daca ... (vezi toată discuția)