avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie mimima social garantata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie mimima social garantata

Am o sora care beneficiaza de pensia de handicap de 272 lei.Ce demersuri se pot face pentru a beneficia de pensia minima social garantata?Multumim anticipat petre raspuns
Dosarul pentru pensie se depune la Casa de pensii.
Florentina Pomponiu a scris:

Deci este nerevizuibil. Pe baza carui act obtine acesta indeminizatie?
Are certificat de incadrare in categorie de persoane cu handicap din 1996
Daca nu a cotizat ,ne-au spus ca nu va primi aceasta pensie.Au zis ca s-a modificat legea incepand cu 1 ianuarie 2018

Dosarul pentru pensie se depune la Casa de pensii.

Maria elvira, vă rog nu mai citați inutil. Apăsați pe butonul Răspunde când vreți să publicați un nou mesaj.
Mulțumesc!
Daca nu a cotizat cat de putin, chiar si o luna, nu poate beneficia de pensie de invaliditate.

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate/handicap schizofrenie mcr100 mcr100 Buna ziua, Intrucat sunt bolnav de schizofrenie de la varsta de 26 de ani, acum avand 33 de ani doresc sa va adresez trei intrebari: 1. Pentru pensia de ... (vezi toată discuția)
Pensie ilie26 ilie26 Mama mea si-a facut dosar de pensie de handicap,si a fost incadrata la gradul I(unu).Dupa spusele ei ar fi trebuit sa ia prima pensie in oct. si intradevar a ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la pensia sociala minima garantata? Ciprian767 Ciprian767 Buna ziua si va multumesc anticipat pentru timpul acordat.As dori sa aflu si eu daca am dreptul la pensia sociala minima avind in vedere ca sunt incadrat la ... (vezi toată discuția)