avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Mi se pretinde achitarea unei restanțe a fostului ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Mi se pretinde achitarea unei restanțe a fostului proprietar, în condițiile în care la cumpărarea apartamentului acesta a adus adeverință de la asociație cu 0 datorii. Vă rog să mă lămuriți în această problemă

Buna ziua, in luna august 2017 am achizitionat un apartament. In momentul incheierii contractului de vanzare cumparare vanzatorii mi-au adus ca si documente pentru utilitati, aviz de la Electrica ca sunt cu plata la zi, aviz de la asociatia de locatari ca sunt cu plata la zi. Am intrebat atunci referitor la incalzire si mi s-a spus ca incalzirea este la comun si se calculeaza de o firma externa pe baza repartitoarelor din apartamente si se achita cu cheltuielile lunare la bloc. In luna noiembrie am dat citirea pentru repatitoare si am primit o factura in valoare de 670 ron cu explicatia ca nu s-au mai citit repartitoarele din 2015. Intrebarea mea este, In momentul in careasociataia de proprietari mi-a dat acea adeverinta in care mi se spune "datorii de bloc: NU" nu era de datoria lor sa verifice daca apartamentul este la zi si cu citirea incalzirii? Mi s-a spus de catre presedinta asociatiei ca ea prin adeverinta semnata "a inteles ca e vorba de fondul de rulment si reparatii". Va rog sa ma lamuriti in aceasta problema. Multumesc Alexandra
Ultima modificare: Marți, 16 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Carturarul , utilizator 18:08, 26 Ianuarie 2018
O precizare referitor la sistemul repartitoarelor: la fiecare inceput de iarna repartitorul isi reseteaza indexul la 0 si afiseaza consumul pe anul curent si consumul pe anul trecut.
Deci firma care face calculul nu are cum sa va repartizeze anul acesta caldura de anul trecut.

Este insa posibil sa fi facut calculul "corect" adica dupa lege si atunci tot ce nu au declarat vecinii va revine dumneavoastra.

Daca vreti sa discutam mai multe depre hotia legala cu repartitoarele dati-mi pe mesaj privat un numar de telefon si va sun eu ca am minute nelimitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citire repartitoare Roger25 Roger25 Buna ziua, Am inteles de la administratorul de pe scara, ca fiecare apartament ar trebui sa dea 10 lei ca sa ni se citeasca repartitoarele, aceasta citire ... (vezi toată discuția)
Iz de fals in administrare - energie termica Tonyde Tonyde Buna ziua. Pe scurt: Administratia are un intelegere cu firma de repartizare a costurilor la caldura. Am primit de la firma respectiva un document, ... (vezi toată discuția)
Plata costuri factura caldura sangel sangel Buna ziua Am mare nevoie de ajutorul dvs. sa ma lamuriti intr-o problema de calculatie costuri caldura. Locuiesc la apartament de bloc 2 camere parter ... (vezi toată discuția)