avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contracte de muncă persoana cu dizabilitati, ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contracte de muncă persoana cu dizabilitati, incadrata gr. iii

Buna seara
In contextul OUG 60 2017, este posibila angajarea cu contracte de munca de cate o ora pe zi a unei persoane cu dizabilitati, incadrata in gr. III, la 4 institutii cu peste 50 de lucratori, astfel incat acestea sa nu mai fie nevoite sa plateasca cota aferenta pentru o persoana cu dizabilitati, respectiv cate un salariu minim?
Ultima modificare: Luni, 15 Ianuarie 2018
marius 1968, utilizator
Cel mai recent răspuns: marius 1968 , utilizator 16:58, 16 Ianuarie 2018
Art.78 alin.2 din Legea 448/2006, autoritățile și instituțiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel puțin 50 de angajați, au obligația de a angaja persoane cu handicap într-un procent de cel puțin 4% din numărul total de angajați.

In caz contrar, plătesc lunar către bugetul de stat o sumă reprezentând salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată înmulțit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat persoane cu handicap.

In speta, angajarea poate avea loc si cu timp partial.
Multumesc pentru opinie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare persoane cu dizabilitati Axente Tina Axente Tina Buna ziua. Conform ultimelor modificari ale legii 448/2006, o societate cu peste 50 de salariati ar trebui sa angajeze persoane cu dizabilitati sau sa ... (vezi toată discuția)
Norma de incadrare a persoanelor cu dizabilitati ncatalin ncatalin Buna ziua, Conform legii orice companie care are mai mult de 50 de salariati este obligata sa angajeze persoane cu dizabilitati intru-un procent de 4% din ... (vezi toată discuția)
Modificari legea 448/2006 axentyna@yahoo.com axentyna@yahoo.com Buna ziua, Este valabila, in continuare, optiunea ca o SC cu peste 50 salariati sa achizitioneze produse / servicii de la o unitate protejata (conf Legii ... (vezi toată discuția)