avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Nenumărate observații și plângere penală făcute ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Nenumărate observații și plângere penală făcute de un vecin din cauza volumului muzicii care nu se aude de la locatarii reclamați. Cum se pot apăra aceștia în fața organului de cercetare penală?

Buna ziua.
3 fete într-un apartament, studente, linistite. Doua lucrează iar una mai mereu plecată. Vecinul de deasupra suna la interfon de nenumărate ori fiindcă ele fac gălăgie (ceea ce nu este adevărat). Au sunat si la poliție , iar mai nou au depus o plângere in scris, in urma căruia trebuie sa se prezinte toate cele 3 fete la secția de poliție. Domnul polițist care ne-a înștiințat despre problema susține ca vecinii au si martori.
Eu sunt Norbert, prietenul uneia dintre fete si intr-o seara se auzea muzica in jumătate de bloc. La ora 00:15 suna interfonul, răspund, iar vecinii de deasupra urlând la mine îmi spuneau sa oprim muzica. Le-am explicat foarte frumos ca muzica nu se aude de la noi (după care mi-a zis ceva de mama si a închis). După asta, la aproximativ o luna s-a depus plângerea in scris. Muzica se aude des, iar ei in continuare susțin ca se aude de la cele 3 fete.
Ultima parte ciudata este ca, la una dintre reclamațiile telefonice, un echipaj de poliția a fost trimis la fata locului, iar fetele cică nu au deschis ușa (ceea ce iar nu este adevărat).
Ps: fetele sunt chiriașe
Întrebările:
Ce fac ele mai exact la poliție?
Cum putem dovedi ca nu sunt ele cele gălăgioase?
Unde se poate ajunge din cauza acestei plângeri in scris?
Eu pot sa devin martor dacă între proprietarul apartamentului si mine nu exista nimic? (Adică, fetele sunt chiriașe, eu nu sunt).

Mulțumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 16 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 17:22, 17 Ianuarie 2018
Dom'le, dar chiar plangere penala?
Daca stiti sigur ca nu aveti niciun amestec, lasati-ii sa mearga in penal daca asa ii duce capul.
Pe de alta parte, atunci cand v-au sunat pe interfon, cel mai bine era sa-i chemati in casa: daca "muzica" continua sa se manifeste, atunci poate le-ar fi trecut si lor prin minte ca altcineva o produce...
Politia romana - da dom'le si acestia, chiar asa de slabi sunt? Cum sa nu poata localiza sursa unui zgomot si sa i-a masuri?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tulburarea linistii publice Anouk Anouk Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc din cartierul Berceni. De la inceputul lunii decembrie 2007, sunt deranjata in fiecare noapte (23:00 - 04:00) de vecinii ... (vezi toată discuția)
Pile la politie Costica33 Costica33 De fiecare data cind sun la politie pentru deranjarea linistii publice, inainte sa vina echipajul, muzica la maximum se inchide de catre vecinul meu care face ... (vezi toată discuția)
Vecin care suna poliția pentru tulburare Stefan1001 Stefan1001 Buna ziua! De 2 ani trăiesc o experiența care aseară a pus capac. Sunt student, m am mutat in apartamentul părinților mei. In prima zi in care am ... (vezi toată discuția)