ginnyy a scris:
1. pot face act aditional de modificare a functiei cu perioada de proba de 3 luni...
Numai ca, dupa acesta perioada voi fi nevoita sa-l definitivez.
2. pot termina CIM prin acordul partilor si inchei un nou CIM pe perioada determinata.
Sunt de acord ca pot modifica beneficiile numai cu acordul salariatului; dar oare am un temei legal pt a-i propune reducerea?
Atentie marita! Perioada de proba este una singura pe durata CIM (art. 32 (1)), exceptie facand situatia in care salariatul debuteaza la acelasi angajator intr-o noua functie sau profesie ori urmeaza sa presteze activitatea intr-un loc de munca cu conditii grele, vatamatoare sau periculoase (art. 32 (2)).
Prin "noua functie" se intelege ca il puneti ptr prima data in istorie sef. Dar ca schimbati o titulatura cu alta si mai adaugati 3 atributii la cele vechi.....
Pe de alta parte, ca sa incheiati CIM cu acordul partilor si pe urma sa-i faceti un alt CIM pe perioada determinata.......... In primul rand, va trebuie acordul celeilalte parti.
Eu, ca angajat, n-as fi de acord cu aceasta.
Dar puteti sa-i faceti act aditional prin care, pe o perioada determinata de timp salariatul va indeplini si atributiile specifice de ........., fiind remunerat cu un salariu de............. corespunzator noilor atributii indeplinite.
Cred ca este mai corect asa. Daca salariatul nu face fata, aveti la indemana perioada determinata pe care l-ati numit, urmand ca la sfarsitul acesteia fie il lasati in continuare fie il treceti la vechea functie.