avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Contestare act paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Contestare act paternitate

Buna ziua!

Ma aflu intr-o relatie de concubinaj. In momentul in care ne-am cunoscut, partenerul stia ca sunt insarcinata. Am hotarat, de comun acord, sa semnam certificat de recunoastere a paternitatii, trecandu-l ca tata pe concubin. Tatal natural nu prezinta interes si nu doreste sa stie de copil.
Daca vreau sa contest actul, ce urmari poate avea? Este fals in declaratii? Care sunt repercursiunile?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:50, 19 Ianuarie 2018
Va multumesc pentru promptitudine si raspunsurile oferite!
Nu e vb de fals in declaratii, niciunul nu are interes sa zica ca a stiut ca nu e al lui..
Contestati recunoasterea, pt asta ar trebui sa va interesati asupra procedurii in tara in care sunteti.. apoi copilul va ramane fara tata.
Dvs trebuie sa transcrieti apoi si certificatul strain la starea civila in Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am un băiețel de 1an și 9 luni, conceput cu 20 ... RoxS87 RoxS87 Buna ziua, am un băiețel de 1an și 9 luni, conceput cu 20 zile insinte de finalizarea divorțului, deci fostul soț nu este tatăl, am făcut tăgada ... (vezi toată discuția)
Ajutor- filiatie Ana-Armina Ana-Armina Buna ziua!Am o problema destul de mare.Sora mea a ramas insarcinata,nefind casatorit cu tatal copilului acesta a refuzat sa treaca copil pe numele lui.De ... (vezi toată discuția)
Certificat de naștere copil din afara căsniciei, născut în uk; cum se procedează legal pentru a-i face actele? Oana Aurelia Oana Aurelia Buna ziua. Locuiesc în Uk de 2 ani , am lucrat legal iar acum am intrat în maternity. Sotul meu locuieste în Ro .Copilul e facut cu un partener ce locuieste ... (vezi toată discuția)