avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contract de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contract de vanzare cumparare

Buna ziua! Am si eu o intrebare, acum 2 ani am cumparat cu contract de vanzare cumparare un teren de la unchiul meu, teren pe care am construit o casa. Dupa 2 ani, matusa mea ma ameninta ca ma va da in instanta ca sa anuleze acest contract (dupa ce acesta va deceda) pe motiv ca unchiul meu la perioada respectiva nu avea discernamant. as vrea sa stiu daca poate sa imi anuleze acest contract dupa decesul acestiua si daca da ce pot sa fac eu din timp ca sa previn acest lucru! Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: AnaMaria0920 , utilizator 16:44, 18 Ianuarie 2018
Este destul de costisitoare o aparare construita la aparitia unor amenintari. Incercati sa va concentrati pe actiuni efectiv realizate si care ar putea aduce atingere dreptului DVs de proprietate.
Lipsa discernamantului la momentul incheierii contractului este sanctionata conform Codului civil cu nulitatea relativa, chiar si atunci cand persoana se afla, fie si numai vremelnic, intr-o stare care o punea in neputinta de a-si da seama de urmarile faptei sale. Actiunea in anulare poate fi introdusa inauntrul termenului de prescriptie de 3 ani, care incepe sa curga din ziua cand cel indreptatit a cunoscut cauza anularii (lipsa discernamantului).
In cazul dvs. lipsa discernamantului se invoca de catre o persoana care este tert fata de contractul incheiat cu dvs., calitate care exclude orice interventie intre partile contractante atata timp cat au fost respectate conditiile esentiale pentru validitatea contractului.
Am uitat sa mentionez ca unchiul meu are acuma pensie de boala, (pe baza psihica). Deci se poate ca aceasta sa poata sa anuleze contactul de vanzare cumparare dintre mine si unchiul meu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare-cumparare anulare ContSters266112 ContSters266112 Buna ziua, Care sunt sansele ca o batrana de 85 de ani sa obtina anularea unui contract de vanzare-cumparare incheiat acum 5 ani pe motiv de nebunie? Cum ... (vezi toată discuția)
Certificat mostenitor cristimar cristimar Este revocabil un certificat de mostenitor daca pentru obtinerea acestuia a fost utilizat consimtamantul scris al unei persoane bolnava psihic? (vezi toată discuția)
Anulare vanzare pentru lipsa discernamantului clawdya_s clawdya_s Avand in vedere urmatoarea speta: La data de 05.12.2011, AB, în vârstă de 60 de ani, văduv, cu domiciliul în Timișoara, vinde lui CD o construcție ... (vezi toată discuția)