avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Legislatia muncii si probleme ... Pensia Italia
Discuție deschisă în Legislatia muncii si probleme conexe

Pensia Italia

Buna ziua,
Am 65 de ani, sunt pensionara, am lucrat 11 ani in Italia si as vrea să stiu când pot primi pensie din Italia.
Cel mai recent răspuns: APOLOZAN GEORGETA , utilizator 23:19, 23 Septembrie 2024
Buna ziua,
Multumesc mult pentru raspuns.
Da, in Romania sunt pensionata deja si locuiesc in Romania.
Am depus deja la INPS un dosar, insa inca nu am primit nici un raspuns. In 10 februarie sunt deja 6 luni. Practic pe 10 august am depus dosar si inca nimic. Cred ca trebuie sa ma duc din nou...

Gabriela Monica Ionescu a scris:
Editat citat cu raspuns consultant.

Ultima modificare: Marți, 6 Februarie 2018
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Buna seara!

Incercati prima data sa telefonati la INPS.
Nu aveti cod PIN pentru a accesa portalul INPS?
Socrul meu ar fi trebuit să iasă la prnsieacum doi ani la început nu putea fi găsită cartea de muncă acum sa căști documentele de muncă din romînia Cum pot pbține formularu205 per perioada lucrată în italia

Vasile ion sandu

Trebuie ca socrul dvs. sa fie in posesia unui cod PIN eliberat de INPS sau cererea se poate face si depune prin intermediul unui patronat, aici in Italia.

Ultima modificare: Marți, 11 Septembrie 2018
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Bună seara scuzați ora nepotrivită,mă interesează pensia Italia dacă mi se va aproba am vârsta de 67 ani am depus dosar pensie la casa pensiei pt Italia ,ani lucrați cu acte 5 ani și 9 luni ,in Romania sunt pensionata 33 ani vechime, actual locuiesc in Romania mă interesează dacă îmi va aproba dosarul l am depus pe 6 august 2024 și cât timp ar dura aprobarea , mulțumesc
Ultima modificare: Luni, 23 Septembrie 2024
APOLOZAN GEORGETA, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie comunitara eugeniacrn eugeniacrn Sunt nascuta in iulie 1957 .In prezent sunt pensionata anticipat cu pensie comunitara avand 27 ani lucrati in Romania si 8 ani si 4 luni in Italia. In ... (vezi toată discuția)
Dupa cati ani de munca in italia se poate iesi la pensie? elena.danciu elena.danciu stimata doamna am si eu o intrebare dupa cati ani de munca in italia se poate iesi la pensie? (vezi toată discuția)
Pot sa recuperez contributiile platite in strainatate? UnDac UnDac Buna ziua, Pe scurt: am lucrat in strainatate si angajatorul a platit statului italian diferite taxe, gen asigurare medicala si pensie. Nu prea mi s-a ... (vezi toată discuția)