Buna ziua. Pe data de 24.07.2017, am fost oprit de catre politia rutiera care m-a supus testului cu etilotestul. Rezultatul a fost de 0,48 in aerul expirat, evident mi s-a intocmit dosar penal. Ulterior am fost dus la spital pentru recoltarea probelor de sange, rezultatele fiind de 0,9 prima proba respectiv 0.7 cea de a doua. Am fost chemat in luna septembrie pentru a da declaratii la sediul politiei atat eu cat si un martor care a confirmat faptul ca am condus doar 150 de metri sub influenta alcoolului. Mentionez faptul ca inca de la bun inceput mi-am recunoscut fapta si am cooperat cu politia. In luna noiembrie am primit ordonanta de la parchet prin care am fost informat de faptul ca s-a dispus renuntarea urmaririi penale in baza art.318 alin.1 c.p.p rap la art. 314 alin.1 lit. B din c.p.p si ca dosarul a fost trimis judecatoriei in vederea confirmarii ordonantei de renuntare a urmaririi penale.
Am fost informat de catre judecatorie ca procesul va fi pe data de 30.01.2018 printr-o instiintare, dar nu am primit nici o citatie in acest sens.
Trebuie sa ma prezint la acest termen?
Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez pentru a recupera permisul de conducere? Mentionez ca in aceste 6 luni nu am solicitat nici o dovada in acest sens.
Multumesc.
Pana sa obțineți permisul trebuie să scăpați.
E bine să aveți avocat angajat la judecată.
Dacă esuati veti fi trimis în judecată si permisul il veti lua peste mult.timp...
E indicat sa va si prezentati la.judecata chiar daca aveti avocat.