avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Confirmare renuntare urmarire penala alcoolemie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Confirmare renuntare urmarire penala alcoolemie

Buna ziua. Pe data de 24.07.2017, am fost oprit de catre politia rutiera care m-a supus testului cu etilotestul. Rezultatul a fost de 0,48 in aerul expirat, evident mi s-a intocmit dosar penal. Ulterior am fost dus la spital pentru recoltarea probelor de sange, rezultatele fiind de 0,9 prima proba respectiv 0.7 cea de a doua. Am fost chemat in luna septembrie pentru a da declaratii la sediul politiei atat eu cat si un martor care a confirmat faptul ca am condus doar 150 de metri sub influenta alcoolului. Mentionez faptul ca inca de la bun inceput mi-am recunoscut fapta si am cooperat cu politia. In luna noiembrie am primit ordonanta de la parchet prin care am fost informat de faptul ca s-a dispus renuntarea urmaririi penale in baza art.318 alin.1 c.p.p rap la art. 314 alin.1 lit. B din c.p.p si ca dosarul a fost trimis judecatoriei in vederea confirmarii ordonantei de renuntare a urmaririi penale.
Am fost informat de catre judecatorie ca procesul va fi pe data de 30.01.2018 printr-o instiintare, dar nu am primit nici o citatie in acest sens.
Trebuie sa ma prezint la acest termen?
Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez pentru a recupera permisul de conducere? Mentionez ca in aceste 6 luni nu am solicitat nici o dovada in acest sens.
Multumesc.

Ultima modificare: Joi, 25 Ianuarie 2018
Allure20, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:23, 25 Ianuarie 2018
Prezenta nu este obligatorie!
Mergeti la politie cu incheierea prin care s-a admis cererea parchetului
Pana sa obțineți permisul trebuie să scăpați.
E bine să aveți avocat angajat la judecată.
Dacă esuati veti fi trimis în judecată si permisul il veti lua peste mult.timp...
E indicat sa va si prezentati la.judecata chiar daca aveti avocat.
Ultima modificare: Joi, 25 Ianuarie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pe ce durata se suspenda permisul si ce trebuie sa fac? julius05 julius05 Acum 4 luni mi a fost ridicat permisul cand am fost gasit conducand sub influenta alcoolului respectiv la proba cu etilotestul 0,53 in aerul expirat la prima ... (vezi toată discuția)
Art. 87 din oug nr. 195/2002 jalentin jalentin pe data de 11-01-2011 am consumat alcool dupa care am condus masina proprie pe o distanta de 500 m unde ma ooprit politia din comuna, mam dat jps e la volan ... (vezi toată discuția)
Permis retinut pentru alcool fara vreun raspuns ciolpi ciolpi Va supun atentiei un caz, nu stiu daca neaparat deosebit. De sarbatorile Floriilor unui coleg de-al meu i-a fost retinut permisul de conducere pe motiv ca a ... (vezi toată discuția)