avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Concediu de risc maternal. Spețe, lămuriri
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Concediu de risc maternal. Spețe, lămuriri

Bună ziua aș vrea să mă ajutați și pe mine cu câteva răspunsuri am fost în risc maternal din noiembrie până în 15 ianuarie pe luna noiembrie am luat salariu întreg pe decembrie am luat cu 300 de lei mai puțin și pe ianuarie mi-a spus că o sa iau mai puțin .Din 15 ianuarie am intrat în concediu prenatal.Din fluturaș nu înțeleg nimic mi-a băgat și deducerea personala și șomajul și CASS. Mulțumesc
Ultima modificare: Duminică, 2 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Tina6389 , utilizator 14:15, 13 Septembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti dreptate, nu trebuia sa va retina impozit si nici CAS mai mare de 115 lei.
Solicitati la angajator sa va recalculeze restul de plata.
Doar la concediile medicale initiale dupa data de 1 octombrie 2018 se mareste CAS la 25% din valoarea indemnizatiei de concediu medical. La cele acordate in continuarea celor avute inainte de 1 octombrie CAS se plafoneaza la 115 lei lunar.
Codul fiscal prevede scutire de impozit pentru indemnizatiile de risc maternal, de maternitate si de ingrijire a copilului bolnav.
Va multumesc!
Bună ziua. Ar trebui să nasc pe 4 februarie și deci să întru în prenatal în decembrie. Din păcate rezist din ce în ce mai greu la birou și am făcut și o infecție, fapt pentru care mi-aș dori să întru cât mai rapid în concediu de risc. Mă puteți ajuta, vă rog frumos, cu un calcul pentru concediu de risc/pentru prenatal precum și pentru cei 2 ani? Nu îmi este foarte clar cum se fac calculele. Vă rog mult. Adaug faptul că iau un salariu brut de 5128 lei/lună și că sunt încadrată cu acest salariu de peste un an. Mulțumesc mult
Bună ziua. Mă aflu într-o situație specială: detașată de la privat la stat, cu dată expirare detașare 28 februarie 2021. Ar urma să nasc pe 6 iunie 2021. Astfel că de pe 7 februarie 2021 aș putea întra în concediu de risc maternal.
1- Vă rog să îmi spuneți dacă trecerea aceasta de la încheierea detașării la firma de la care am fost detașată, influențează în vreun sens cuantumul indemnizației de risc maternal ( menționez că venitul câștigat la stat este mai mare decât salariul cu care eram încadrată la privat). Am înțeles că se stabilește o bază de calcul, de pe ultimele 6 luni lucrate. Deci, ar trebui ca până în iunie să iau aceiași bani, nu? Dacă greșesc, vă rog să mă corectați.
2- În perioada concediului de risc maternal, angajatorul privat va plăti pentru mine, vreo contribuție la stat? Dacă da, aș putea să îmi dau demisia, ca să nu îl mai împovărez? Acest lucru m-ar afecta în vreun sens?
Vă mulțumesc anticipat pentru răspunsuri.
Buna ziua. Sunt în concediu cu risc. Este normal sa mi se scada din salariul brut dacă sunt în acest concediu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal larisa891 larisa891 buna ziua..am intrat in concediu prenatal..cat ar trebui sa iau banii in mana daca salariul este de 1450 lei? (vezi toată discuția)
Risc maternal Brunetasymo01 Brunetasymo01 Buna Ziua! Am intrat in risc maternal de pe 13 Noiembrie 2018 și mi se spune ca îmi oprește și cass si impozit si deduceri . Am avut pe ultimele 6 luni ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu de risc maternal Agripin Agripin Ma puteți ajuta va rog cu calculul unui concediu de risc maternal ? Salariul brut pe luna octombrie a fost 2200, iar din noiembrie a fost 2520. Mulțumesc (vezi toată discuția)