avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Relatii de afiliere intre societati comerciale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Relatii de afiliere intre societati comerciale

CODUL FISCAL prevede in art. 7 alin. (1) pct. 21 lit. c) : o persoana juridica este afiliata cu alta persoana juridica daca cel putin:
(i) prima persoana juridica detine, in mod direct sau indirect, inclusiv detinerile persoanelor afiliate, minimum 25% din valoarea/numarul titlurilor de participare sau al drepturilor de vot la cealalta persoana juridica ori daca controleaza persoana juridica (...).
Intrebarea mea este ce se intelege prin sintagma "controleaza persoana juridica"? E vorba de "controleaza" in calitate de administrator sau "controleaza" printr-un interpus? Ori care alta varianta?
Cel mai recent răspuns: Vali123# , utilizator 18:56, 15 Februarie 2018
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societati afiliate ksimona ksimona Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca Societatea [b]X[/b] care are ca actiunar majoritar 51% pe Dnul [b]XXX[/b], este afiliata cu societatea [b]Y[/b] unde ... (vezi toată discuția)
Afiliere pj adrianabresug adrianabresug Daca asociatii a doua firme diferite sant cumnati iar societatile au calitate de client /furnizor una la cealalta inseamna ca sant afiliate ?Se incadreaza la ... (vezi toată discuția)
Parti afiliate maxine maxine Intrebare: Se considera parti afiliate serviciile publice din subordinea unei primarii in relatiile pe care le au cu o societate pe actiuni ce are ca ... (vezi toată discuția)