avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... persoana in ingrijire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

persoana in ingrijire

O persoana se ia in intretinere, ca urmare ii ramane bunurile intretinatorului in urma decesului. Persoana aflata in intretinere decedeaza, iar intretinatorul nu e ruda. Persoana decedata nu are urmasi doar nepoti, acestia din urma pot dobandi bunurile ramase de persoana decedata?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 15:33, 22 Februarie 2018
Nepotii nu au dreptul sa defiinteze actele respective,nu sunt mostenitori rezervatari,mostenitori rezervatari sunt:sotul/sotia supravietuitor/supravietuitoare, ascendentii(parintii defunctului),descendentii (copiii defunctului).
Ultima modificare: Joi, 22 Februarie 2018
DAN POPESCU, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In caz de deces, cui revin bunurile mele? MC_COSTIN MC_COSTIN AS VREA SA STIU , IN CAZ CA EU SI SOTUL MEU MURIM, CUI REVIN BUNURILE NOASTRE? NEAVIND COPII, MA GANDESC CA PARINTILOR?SAU SOCRILOR? (vezi toată discuția)
Pentru mostenire ContSters158452 ContSters158452 Au decedat niste unchi care la randul lor aveau 2 imobile si nu aveau copii.Eu din partea matuse-i sunt ruda de gradul 1 .Dupa decesul lor cele 2 imobile s-au ... (vezi toată discuția)
Frate mostenitor? trueblack trueblack Am un frate vitreg dupa tata.A fost conceput cu o alta femeie in perioada in care tata era inca casatorit cu mama.Ulterior au divortat.Fratele poate sa ma ... (vezi toată discuția)