avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Este normal sau nu? Probleme la o succesiune cu mai ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Este normal sau nu? Probleme la o succesiune cu mai mulți frați

Vă rog din suflet să mă ajutați cu o nelămurire. Bunicii mei au murit unul in 2002, celălalt în 2012. Tatăl meu a avut 5 frați, din care 2 din păcate nu mai trăiesc. Sora lui mai mare a făcut în 2016 noiembrie certificat de moștenitor la notar și la care i-au chemat doar pe frații în viață. Neștiind că nu îi va chema și pe ceilalți tata a semnat pt el certificatul. Anul trecut sora lui l-au dat pe tata în tribunal pt anularea acestuia din certificat. Tata a luat un avocat și a declarat că sunt și alți moștenitori. Ea le-a platit acum pe tata și pe celălalt frate în viață dar pe nepoții celorlalți frați nu. Mentionez că bunicii mei au avut o casa pe care ea a vandut-o în timpul procesului.Unul din nepoți a fost și a făcut împotriva ei plângere. Întrebarea mea este : polițistul care l-am audiat ieri pe tata a spus că nu trebuia să semneze pt certificat și că nu vă avea el atâția bani cât să plătească. Ce înseamnă acest lucru??? Avem toate documentele de la avocata tatălui meu în care reiese că tata i-a declarat pe toți.Il ajută cu ceva?
Cel mai recent răspuns: Dana Pontoc , utilizator 17:47, 24 Februarie 2018
Trebuie analizat în concret cazul.
Trebuie analizat si dosarul ca sa va poata lamuri mai clar avocatul.
Depinde de mai multe lucruri.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Februarie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
~ Conținut șters la cerere ~
Dar tata nu a citit ce semnează?
Nu a văzut că sunt trecuti mai puțini moștenitori?
De ce nu a spus că sunt mai mulți cand s-a dezbătut succesiunea la notar?
el este mai în vârstă și ea a spus că îi cheamă pe toți. Abia în vară când a fost să ridice de notar certificatul a văzut și a spus că nu e normal acest lucru. Drept pt care a mers la avocată și a declarat.


Av. Moraru a scris:

Tatal dvs abia la tribunal a declarat ca ar fi si alti mostenitori? in fata notarului nu?


L-AM întrebat dacă a declarat, dar a spus că d-na notar nu l-am întrebat!

Av. Moraru a scris:

Tatal dvs abia la tribunal a declarat ca ar fi si alti mostenitori? in fata notarului nu?


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unchiul meu a murit, mostenitori suntem eu si sotia lui tata (fratele defunctului)? andreistan andreistan Buna ziua, Unchiul meu, fratele tatalui meu a decedat in 2012, tatal meu a decedat in 2009, ramanand in viata sotia lui si eu. Unchiul a lasat o ... (vezi toată discuția)
O problema de succesiune / mostenire ALALAL ALALAL buna seara am si eu o intrebare pentru dumneavoastra? sotul meu a avut un unchi care a decedat in luna august 2005, defunctul nu a fost casatorit si nu ... (vezi toată discuția)
Disputa la succesiune Andreea&M Andreea&M Bine v-am gasit. Am si eu o nelamurire cu privire la succesiune. Tatal meu a decedat in martie 2008, iar eu, mama mea impreuna cu sora si fratele am facut ... (vezi toată discuția)