avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Consultare registrul medicilor dentiști
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Consultare registrul medicilor dentiști

Bună ziua,

Aș vrea să vă cer părerea cu privire la următoarea speță. Pe site-ul Colegiului Medicilor Dentiști se poate verifica dacă un medic este înscris în registrul medicilor dentiști, dacă e suspendat și de cât timp.

Vrând să verific un medic dentist care la căutare nu apare în registrul de pe site, am scris Colegiului Medicilor Dentiști din circumscripția de care ține medicul respectiv, cerându-le niște informații (dacă a fost înscris, dacă e suspendat și de cât timp). Menționez că acum cca 1 an medicul apărea pe site ca fiind înscris în Registru cu status suspendat, acum nu mai apare deloc.

Colegiul mi-a răspuns că nu îmi poate furniza aceste informații pentru că s-ar încălca legea cu privire la protecția datelor personale!

Eu am găsit în Decizia nr. 5/2007 privind adoptarea Regulamentului de organizare și funcționare a Colegiului Medicilor Dentiști din România la art. 11 alin (7): ”Membrii Colegiului Medicilor Dentiști din România sunt înscriși în Registrul unic al medicilor dentiști, care se întocmește la nivel național și la nivel teritorial. Registrul central este public.”

E normal să îmi refuze informațiile cerute? Mai ales că un medic care nu e înscris în registru nu are drept de practică, or această informație ar trebui să fie o informație publică.

Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri.

(Dacă nu am ales corect secțiunea forumului, rog un moderator să mute subiectul acolo unde aparține).
Cel mai recent răspuns: Nikkal , utilizator 15:43, 9 Februarie 2019
În lumina evenimentelor recente cu persoane care profesează ca medici dar nu au drept de practică, readuc și eu în atenție subiectul de mai sus.

Voi scrie din nou Colegiului, dar voiam și alte păreri avizate.

Mulțumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclama/publicitate Caramarin Caramarin Buna ziua! Am si eu un SRL cu domeniu de activitate medicina dentara. As dori, fiind o firma nou infiintata sa-mi fac putina reclama insa este o problema. ... (vezi toată discuția)
Adaugare caen de medic costi4 costi4 Buna ziua, Doresc sa va adresez o intrebare: Eu in acest moment detin un PFA cu coduri CAEN 6311 (Prelucrarea datelor, administrarea paginilor web si ... (vezi toată discuția)