avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Acte dupa un concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Acte dupa un concubinaj

Buna ziua....ce acte imi trebuiesc pentru fiul meu minor rezultatul frumos a unei relati de concubinaj?
Sunt casatorita si de multe ori am intampinat probleme pt ca nu am niciun act care sa arate ca baiatul in varsta de 10 ani este la mine..
.Minorul se afla in grija mea de la varsta de 1 an si 4 luni. ..baiatul este sunat de cateva ori pe ani de tatal lui si din 4 in 4luni i se trimite o suma de bani ,eu impreuna cu minorul m-am mutat de 4 ani in Sibiu cu chirie iar tatal minorului a ramas in Bucuresti...
Impreuna cu sotul meu dorim sa depunem un dosar pt locuintele ANl dar nu avem un act sa ateste ca minorul este in intretinerea sotului si a mea (eu nu am un loc de munca pt ca am un alt minor mult mai mic)
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Katalina80 , utilizator 20:40, 17 Martie 2018
Daca nu a fost facuta pana acum actiune in instanta stabilire domiciliu minor exercitare aitoritate parinteasca etc
Daca nu a fost facuta pana acum actiune in instanta stabilire domiciliu minor, exercitare autoritate parinteasca etc.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Martie 2018
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
NU a fost facuta nicio actiune de stabilire a domicilului minorului ..de aceea nu stiu unde sa merg ce anume sa fac pt a stabili domiciliu ...el figureaza la scoala cu adresa unde locuim cu chirie dar asta formal nu cu un act doveditor in care sa ateste ca minorul este in custodia mea ...Nu doresc sa merg in instanta pt ca nu cred ca este nevoie atat cat eu si tatal copilului ne intelegem si este de acord cu orice act care sa ateste ca minorul este in gija mea...trebuie o declaratie din partea mea ,a lui la notar ???
Puteţi merge la mediator şi să semnaţi acolo un act prin care stabiliţi domiciliul copilului, autoritatea părintească comună, suplinirea semnăturii tatălui pentru toate actele necesare a se întocmi cu semnătura tatălui (paşaport, acord de ieşire peste graniţă, înscriere la şcoală, etc) şi acest document se poate depune în instanţă,
Hotărârea prin care se încuviinţează învoiala părţilor

Art. 441 Cod Procedură Civilă
Domeniu de aplicare
Dispoziţiile prezentei secţiuni se aplică în mod corespunzător şi în cazul în care învoiala părţilor este urmarea procedurii de mediere.

Multumesc pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau să-mi cresc copilul Alinaalina90 Alinaalina90 Am avut o relație de 6 ani din care a rezultat un băiețel de 4 ani , m am despărțit de tatăl lui pentru ca numai ne înțelegeam ,băiețelul crește și ... (vezi toată discuția)
Proces tutela comuna si domiciliu impotriva dorintei copilului radu67 radu67 Buna ziua, Situatie de fapt: -Sotia divortata si recasatorita(are un copil de aproape 12 ani la care are tutela exclusiva) -Actualul sot si-a gasit un loc ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca cu stabilirea domiciliu minor in strainatate Bella2018 Bella2018 Buna seara. Mi s-a dat in prima faza hotarare judecatoreasca cu stabilire domiciliu minor in strainatate si dupa apel la fel mi s-a dat castig de cauza. ... (vezi toată discuția)