Buna ziua.
Sunt in termenul de 1 luna pana la terminarea divortului notarial. Deoarece avem o casa proprietate si un apartament cumparat dar neachitat prin credit de catre sotul meu, in care urmeaza sa ma mut impreuna cu copiii nostri, notarul mi-a propus ca varianta a partajului scrisoarea de promisiune care sa mentioneze faptul ca atunci cand se va termina apartamentul de achitat, sotul meu are sa-mi achite o suma de bani. (Presupun ca acest lucru presupune ca suntem proprietari pe ambele imobile pana la finalizarea tranzactiei?).
Va rog sa-mi spuneti cat de sigur este acest document.
Va multumesc,
Ioana Banica
Nu prea inteleg ce inseamna aceasta scrisoare de promisiune, imi pare mai degraba a promisiune de a contracta, insa nu sunt sigura ca asta e.
Daca actul e facut pentru situatia dv., daca pricepeti in amanunt efectele viitoare ale acestuia, fara sa mai trebuiasca sa aveti clarificari de prin alte parti, daca stiti efectele in toate scenariile imaginabile viitoare, atunci il incheiati convinsa.
Trebuie sa intelegeti ca o promisiune de partajare (daca asta o fi) nu are aceeasi sulta azi ca peste 5 sau 25 de ani, chiar daca asta scrieti acolo, e discutabila sulta de platit. Partajul se face pe valoarea bunurilor la momentul partajarii lor in functie de starea de la divort, ceea ce inseamna ca valoarea se poate schimba in timp si asta poate afecta sulta.
Daca o fi o promisiune de a achita o suma, fara argumentare, atunci e ca un debit de asumat in viitor, nu prea inteleg logica.
Daca e o promisiune de schimb cote, trebuie vazuta formularea ca sa fie stabilit daca e partaj ori schimb.
Partaj
Vicky1
Buna ziua.
Fostul sot doreste sa mergem la notariat pentru a face partajul.
Am cumparat in timpul casniciei un apartament de la mama si sora mea, ... (vezi toată discuția)
Partaj la notar...
danaru
Buna seara,
Dupa divort, am ajuns la o intelegere privind partajul, dar nu in instanta ...Am inteles ca se poate si la un notar.... As dori detalii, va rog ... (vezi toată discuția)