În legătură cu un caz mai dificil: împrumut între persoane fizice cu garanție imobiliară, neachitat. Ce șanse de recuperare sunt, dacă debitorul are martori falși că a plătit?
Tatăl meu a dat o sumă de bani prin notar la o persoana care a girat cu casa ...persoana nu a mai dat niciun ban mințind diferite chestii ca va face rost de bani... am asteptat și după termen încă un an si nimic...am trimis actele la executor pentru demersuri iar el când a văzut a făcut o hartie către tribunal.. ca el a dat bani în 5 tranșe și ca tatăl meu nu a vrut săi inmaneze chitanța sau ceva la mana spunând că are doi martori numai ca acei martori sunt falși și totul este o minciună...spunetimi daca acest nemernic are vreo sansa in instanta cu acei doi martori falși spunând că tatăl meu nu a vrut să meargă la notar sau săi înmâneze chitanta
În măsura în care situația de fapt corespunde întru totul celei expuse de Dvs., nu ar trebui să aveți probleme. Regula generală (care comportă, firește, unele excepții) este că dovada cu martori nu poate fi primită pentru plăți mai mari de 250 lei.
Ar trebui să fiți însă sigur că datornicul Dvs. nu are ceva chitanțe de mână pentru anumite sume pe care le-ar fi plătit, că, pe de altă parte, nu-i datorați la rândul Dvs. niște bani sau că tatăl Dvs. nu i-a dat la mână o hârtie cum că îl iartă de datorie...
Oricum, așa cum au arătat și ceilalți comentatori, omul va trebui să își arate eventuale dovezi în contestația la executare.
Dacă nu are decât martori, nu cred că are șanse...
kyrakyra_65
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Este greu de crezut ca cineva care gireaza cu casa , atunci cand va da banii inapoi nu va cere o chitanta stiind ca a pus la bataie un imobil. De asemenea putea da banii inapoi prin transfer bancar , unde nu avea nevoie de nici o chitanta . Martoii pot fi mincinosi . Curios este ca nu a primit niciodata chitanta ( in cele 5 randuri ) si avut intodeauna aceeasi martori. Cand a primit banii ati fost la notar, la fel trebuia sa dea si banii inapoi, tot la notar. Continuati executarea .