avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Refuz eliberare CRDS de către consulat român în ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Refuz eliberare CRDS de către consulat român în Spania

Bună ziua,
Aș dori să prezint comunității o situație un pic ciudată, de care ne lovim în mod frecvent la unul din consulatele României în Regatul Spaniei.
În pofida faptului că sunt întrunite condițiile de eliberare ale pașapoortului CRDS (drept de ședere, certificat de naștere și de căsătorie, pașaport anterior, carte de identitate, etc.) sunt întâmpinate refuzuri cu următoarea justificare: "Dvs. nu va calificati pentru un pasaport CRDS - cetatean roman cu domiciliul in strainatate deoarece aveti o CI valabila care atesta un domiciliu in RO. Rugam refaceti cererea pentru un pasaport simplu electronic pentru cetateni romani majori cu domiciliul in RO."
Chiar dacă petentul este informat de faptul ca eliberarea pașaportului CRDS duce la anularea cărții de identitate, nu înțelegem natura acestei îngrădiri a libertății unui cetățean român de a-și stabili domiciliul acolo unde dorește, ținând cont de faptul că petenții NU MAI AU domiciliu în România și locuiesc în mod statornic în Spania..
Am dori un răspuns justificat legal, în măsura posibilităților.
Vă mulțumim!
Ultima modificare: Marți, 20 Martie 2018
mapostolro, utilizator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 13:49, 20 Martie 2018
Simplu: in cerere bifati ca renuntati la domiciliul in Romania si la CI.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz eliberare pașaport crds de la consulat. nu înțelegem natura acestei îngrădiri a libertății unui cetățean român de a-și stabili domiciliul acolo unde dorește mapostolro mapostolro Bună ziua, Aș dori să prezint comunității o situație un pic ciudată, de care ne lovim în mod frecvent la unul din consulatele României în Regatul ... (vezi toată discuția)
Pasaport cetatean roman cu domiciliul in strainatate, se poate evita statutul acesta ? dan_daniel dan_daniel Sunt cetatean roman, locuiesc intr-o tara UE de vreo 3 ani de zile unde am obtinut si rezidenta. Pasaportul romanesc mi-a expirat acum 1 an si jumatate dar ... (vezi toată discuția)
Schimbare carte de identitate expirata!!! andinaa andinaa Fiindca buletinul meu urmeaza sa expire am mers la evidenta populatiei sa vad ce acte sunt necesare pentru eliberarea noului buletin si am aflat cu stupoare ca ... (vezi toată discuția)