Oare chiar nu functioneaza denuntul anonim? Ultima fraza din primul articol:
[ link extern ] /
Ce s-ar putea intelege prin ceea ce scrie la: 2.Principiile activitatii de sesizare, pct-ul 4, si 4.Modalitati interne de sesizare, pct-ul 4.4 (e mentionat pana si zvonul public) la adresa:
[ link extern ]
@ynocentta, unde scrie in art 223 despre “denuntator” in “situatia privativa de libertate”? Ati citit, macar, ce v-am intrebat? Dv “explicati” situatii posibile cand persoana care lanseaza intrebarea nu face referire la vreo situatie privativa de libertate?
V-am intrebat: ce anume va determina sa deduceti ca denuntatorul e in situatia “privativa de libertate”? Care unitate de detinere?
Si mi-ati raspuns: raspunsul va este conferit si legal precizate (?) de catre (?) art 223 al 3 Cod procedura penala.
Semnele de ? imi apartin…
Art. 223. - Denuntul este incunostintarea facuta de catre o persoana sau de catre o unitate dintre cele la care se refera art. 145 din Codul penal, despre savarsirea unei infractiuni.
Denuntul trebuie sa contina aceleasi date ca si plangerea.
Denuntul scris trebuie sa fie semnat de denuntator, iar in cazul denuntului oral, acesta se consemneaza intr-un proces-verbal de catre organul in fata caruia a fost facut.