avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se pot cere daune pentru abuz de drept procesual ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se pot cere daune pentru abuz de drept procesual pentru solicitări de suplinire acord inutile?

Desi parintele nerezident a informat parintele rezident cu privire la emiterea acordului si i-a indicat si data cand i-l va da, parintele rezident din lipsa de ocupatie si avand un apetit procesual ridicat, totusi cheama nerezidentul in instanta pentru suplinirea acordului. Se pot cere daune pentru a evita astfel de situatii? Sau putem sicana cu procese inutile izvorate din plictiseala si dorinta de razbunare?
Ultima modificare: Marți, 27 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Inteleg abordarea. Cred ca banii ar fi fost mult mai utili vacantei copilului, dar când unii nu au ce face și vor sa-l sicaneze pe celălalt părinte, ajungem sa ne prezentam in Instanțe și sa dam banii la avocați.
Pai nu dati, nu amanati acordul, nu in 7 zile, ca o fi fost un moment sai-l dati mai devreme. Nu e vina celuilalt mereu, asa e relatia formata, pe lipsa de incredere, orgolii si nevoia de pedepsire a celuilalt. Nu e vorba de unii, e vorba de amandoi in ce scrieti mai sus.
Doamna Gradinaru, nu mereu poti sari drepti cand vrea celalalt.
Oamenii mai merg la servici, mai schimba buletine, nu poti pleca asa cand i se nazare celuilalt ca are nevoie de acord.
Plus ca inteleg ca e vorba de un tata care MEREU si-a dat acordul si care e nejustificat tarat prin tribunale si procese.
Daca ai servici si iti intretii copilul nu e bine, daca pleci si ramai fara servici dar esti la dispozitia fostului partener ca sa nu te taraie prin procese si cu bani de pensie mai putini iarasi nu e bine.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util


againstPAS a scris:

Inteleg abordarea. Cred ca banii ar fi fost mult mai utili vacantei copilului, dar când unii nu au ce face și vor sa-l sicaneze pe celălalt părinte, ajungem sa ne prezentam in Instanțe și sa dam banii la avocați.


Nu cred ca ati inteles abordarea.
Eu sunt unul dintre putinii avocati care nu ma lacomesc sa iau un proces ci ma rezum numai la banii de consultanta daca consider ca nu este in interesul clientului sub aspectul oportunitatii sa deschida un proces.Am exactitate si procedez exact cand este mai oportun la deschiderea unui proces.
Nu sunt adeptul deschiderii unor procese aiurea ci consider ca trebuie sa fie punct ochit punct lovit...

Este vorba de dreptul persoanei de a deschide un proces.
Nimeni nu are dreptul de a interzice unei persoane sa deschida un proces chiar daca este un proces aiurea din mai multe puncte de vedere.
Nici legea si nici instanta nu are acest drept fiind un drept garantat constitutional.

Putini insa stiu asa ceva deoarece constitutia este ceva ce la multi le scapa...

Va pot spune ca am un client care a crezut ca este un proces aiurea si l-a pierdut desi nu trebuia sa il piarda.Nici macar nu a considerat necesar sa aiba avocat angajat in acel caz si nici eu nu ma asteptam sa il piarda chiar si fara avocat.
Deci, mare atentie...deoarece adeseori poate fi loterie in astfel de cazuri pe familie...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu am inteles, Claudiu, pana la urma clientul a cam avut dreptate vad...

When, sunt de acord in principiu cu dv., dar eu nu pot face aprecieri mai concrete pe caz ca nu il cunosc. Nu pot spune ca a fost sau nu abuz de drept. Nu stiu, nu am date.
Ar fi necesara corespondenta dintre parti, justificarea, perioada de timp scursa, modul de colaborare anterior etc.
Cat despre ce e bine si ce nu, nu e mereu la fel in toate cazurile, dar victimizarea nu a ajutat nicio parte. Ca daca incep sa ma lamentez ca nu e bine nici cand dai sfaturi, nici cand nu dai, nici cand tii cu tatal, nici cu mama si nici cu copilul... nu ajuta pe nimeni.
Da, foarte multe dintre actiunile mele, ca individ, pot fi vazute negativ de multi dintre cei din jur. Dar nu ma lamentez, ca nu ma ajuta si e normal asa. Suntem oameni diferiti cu valori diferite, rabdare diferita etc. si e ok sa interpretam in mod diferit acelasi lucru, fiecare are un unghi sub care percepe situatia.
Asa incat da, aveti dreptate, nu e bine nici cand muncesti si iti intretii copilul, poate gandi unul. Altul poate gandi ca bravo lui ca munceste si isi intretine copilul, bine ca face ore suplimentare chiar daca a intarziat cu acordul, altul zice ca isi putea lua liber o ora la pranz sau jumatate de zi... da, fiecare are proprie interpretare si e ok asta.

In opinia mea insa nu ajuta deloc aceasta discutie frustranta, mancatoare de timp pentru cel care stie ca mereu a procedat bine. Poate doamna are un avocat mai grabit, poate a visat urat intr-o noapte, nu totul e atac la cealalta parte, majoritatea deciziilor le luam la nivel emotional si tin de propria persoana, nu de celalalt.
Astfel, o notificare cu data cand aveti timp sa trimiteti acordul, cu rugamintea de a retrage actiunea ar fi fost suficienta.
Ca doamna a gandit prost sa introduca o actiune cand stie ca a primit mereu acordul, ca domnul a gresit cand s-a suparat... nu conteaza, e consum inutil de energie.

Alte discuții în legătură

Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)
Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
''sindromul alienarii parentale'' proastasatului proastasatului As vrea sa aflu cati parinti s-au confruntat in instante cu acuze de alienare parentala si cum v-ati aparat. Cum au primit instantele astfel de acuzatii si cat ... (vezi toată discuția)