avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se pot cere daune pentru abuz de drept procesual ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se pot cere daune pentru abuz de drept procesual pentru solicitări de suplinire acord inutile?

Desi parintele nerezident a informat parintele rezident cu privire la emiterea acordului si i-a indicat si data cand i-l va da, parintele rezident din lipsa de ocupatie si avand un apetit procesual ridicat, totusi cheama nerezidentul in instanta pentru suplinirea acordului. Se pot cere daune pentru a evita astfel de situatii? Sau putem sicana cu procese inutile izvorate din plictiseala si dorinta de razbunare?
Ultima modificare: Marți, 27 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
@Liliana,
Notificarea cu data pana la care va da tatal acordul pare o idee buna. Adevarul e ca nu merita energie si timp pierdut, mai ales pentru un parinte care oricum refuza dialogul si normalitatea.
Asta e un model de parinte cu care mama s-ar putea intelege, dar nu vrea! Niciuna dintre persoanele care raspund nu-i dau dreptate, dar el tot pe a lui o tine. Intelegere placuta, ca sa zic asa!
acest răspuns util
Asta e un model de parinte cu care mama s-ar putea intelege, dar nu vrea! Niciuna dintre persoanele care raspund nu-i dau dreptate, dar el tot pe a lui o tine. Intelegere placuta, ca sa zic asa!

Cred ca ati citit dumneavoastra la alt topic si ati raspuns aici.
va rog sa recititi si cu atentie de aceasta data.
In plus, biata mama nu pare ca vrea sa se inteleaga cat sa sara la procese. e vina tatalui ca ce? Ca nu o asteapta in fata tribunalului rugandu-se sa il lase in pace?
acest răspuns util
When, "Cea mai buna aparare e atacul" este un principiu consacrat, atat in jocul de sah cat si in strategia militara, deci şi în cazul problemelor de natura celei discutate.
Un om hăituit, care, deşi s-a apărat cinstit, nu a ajuns la nici un rezultat, îşi dă seama că nu are altă cale decât să atace şi el, care pe care. De multe ori, înveţi din tactica celui care te atacă.
Ce am câştigat eu că mi s-au deschis 16 procese şi m-am apărat? Exact nimic.Atunci, am trecut şi eu la atac. Şi s-a lăsat liniştea, fiindcă cuiva nu-i place să fie în postura mea din perioada lui de glorie.
acest răspuns util
martonze,
In cazul de fata este mama cea care a initiat 20 procese ca sa zic asa si acum suntem la 20+1. Trebuie sa luam totusi in considerare scopul acordului. Scopul este ca acel copil sa plece in vacanta doar cu mama, Pleaca el daca mama tine cont de data indicata de tata pentru acord? Da, pleaca. A fost un caz in care tatal nu si-a dat acordul. Nu. Deci ratiunea este sicana si nu binele copilului. Dar precum am spus, nu merita agitatia, sunt lucuri mai bune de facut. Doamnei ps nici nu mai are sens sa ii raspund, ca dansa se gaseste in alt film si oricum gaseste mereu vina in altii pentru propriul comportament.

Alte discuții în legătură

Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)
Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
''sindromul alienarii parentale'' proastasatului proastasatului As vrea sa aflu cati parinti s-au confruntat in instante cu acuze de alienare parentala si cum v-ati aparat. Cum au primit instantele astfel de acuzatii si cat ... (vezi toată discuția)