mi s-a suspendat pemisul in urma unui accident. am actionat politia in instanta , am castigat procesul iar acum am in buzunar hotararea instantei care insa este definitiva dar nu si irevocabila pt ca mai dureaza 15 zile in care politia mai poate face recurs.
intrebarile mele sunt urmatoarele
1)ce se intampla daca nu imi mai vizez dovada de circulatie? pot avea probleme cu politia in cazul ca ma opreste? eu sunt in bucuresti si accidentul s-a petrecut in sinaia, iar ca sa vizez acea dovada trebuie sa ma deplasez mereu in ploiesti si ma gandeam sa circul fara prelungire atata vreme cat instanta mi-a dat castig de cauza, insa mi-e teama ca pot avea neplaceri.
2)cum se procedeaza pt restituirea permisului dupa ce s-au scurs cele 15 zile de recurs? dureaza mult? ce trebuie sa fac?
multumesc anticipat
Daca sanctiunea aplicata este suspendarea dreptului de a conduce ca urmare a savarsirii unei contraventii, se aplica art. 105 din OUG nr. 195 / 2002 care stabileste ca plangerea impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei suspenda executarea sanctiunilor complementare, deci si a suspendarii dreptului de a conduce. In concluzie, ati avut dreptul sa conduceti pe perioada judecarii dosarului in fond.
Cu privire la recurs, in materia contraventiilor, exercitarea acestei cai de atac suspenda executarea hotararii. In aceste conditii, v-as recomanda sa asteptati sa treaca termenul de recurs respectiv solutionarea recursului, daca Politia va uza de calea respectiva de atac, asa cum se intampla de obicei.
Suspendare permis
faleza
am dus permisul la politie in vederea suspendarii,si mi-au dat inca 30 de zile pentru ca am depasit termenul de 15 zile de la data procesului desi in ziua in ... (vezi toată discuția)