avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot transfera proprietatea, prin vânzare, copilului ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot transfera proprietatea, prin vânzare, copilului din a doua căsătorie? Doresc să fac acest lucru pentru a nu împărți, mai târziu, moștenirea cu fratele lui vitreg

Pot sa dau intreaga propietate cpilului cu care locuiesc?Mentionez ca dintr-o alta casatorie am un copil care este major,cu care nu am nici un fel de relatie si nici nu am mai avut de la divort respectiv de cand avea varsta de 6 ani.Intre intre timp mi-am refacut viata si am un copil minor.Toate bunurile pe care le detin inclusiv propietatile sunt realizate de catre mine impreuna cu actualul sot dar le detin pe numele meu el nefiind in nici un contract cel putin nominalizat.Pentru ca la toate acestea a participat si copilul nostru minor vrem ca sa transferam intreaga propietate si toate bunurile pe numele copilului nostru pentru ca mai tarziu sa nu aibe probleme cu impartirea averii cu fratele vitreg pe care de altfel nici nu il cunoaste si care nu a contribuit si nu va contribui nici la intretinerea noastra si nici in gospodarie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: MARIA VIZITIU , Avocat 10:46, 10 Aprilie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti transfera copilului dvs. minor dreptul de proprietate asupra unui bun, cu avizul/acordul autoritatii tutelare. Transferul acestui drept are loc prin contract de vanzare-cumparare, nu prin contract de intretinere, nu prin contract de donatie.
Mergeti la un notar public, expuneti-i problema dvs., iar acesta va indica toate actele pe care trebuie sa le aveti si demersurile pe care trebuie sa le efectuati pentru incheierea acestui act.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil catre minor de 10 ani dinu1970 dinu1970 Buna ziua , va rog mult sa, mi raspunde-ti daca se poate la urmatoarea antrebare. Sunt divortat din anul 2007 , fetita mea minora mi-a fost incredintata mie. ... (vezi toată discuția)
Donaþie cãtre minor ela76 ela76 Conform art.1013 alin.3 Noul Cod civil : oferta de donatie facuta unei persoane lipsite de capacitate de exercitiu se accepta de catre reprezentantul legal. ... (vezi toată discuția)
Act donatie catre nepot roxana12 roxana12 se poate face act de donatie de catre bunici catre nepot minor de 5 ani? ce fel de clauze ar trebui introduse astfel incat in cazul decesului tatalui ... (vezi toată discuția)