avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Vanzare imobil
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Vanzare imobil

Buna ziua,

Vroiam sa va intreb daca inainte de semnarea unui antecontract de vanzare cumparare imobil este in regula sa pun la dispozitia biroului notarial actele locuintei ce urmeaza sa o vand?
Mentionez ca birou notarial este ales de comparator, am programat ziua si ora semnarii antecontractului insa imi cer copii pe mail cu 5 zile inainte!
Exista un risc?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 23:41, 8 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din câte știu este obligatoriu, nu doar în regulă. Notarul verifică legalitatea documentelor și vi le înapoiază în cadrul aceleiași ședințe, el nu le păstrează. Cât despre copii, ele sunt doar copii
Ultima modificare: Joi, 5 Aprilie 2018
adriandimitriu, utilizator
De multe ori notarul are nevoie sa studieze actele de proprietate si sa aiba suficient timp pentru redactarea antecontractului. Pe langa, asta, este posibil ca notarul sa doreasca sa solicite un extras de carte funciara pentru informare care, in regim normal, iese in 3 zile de la depunerea cererii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. as dori sa ma ajutati cu niste informatii. am un imobil ... Danuzia Danuzia Buna ziua. As dori sa ma ajutati cu niste informatii. Am un imobil pe care vreau sa il vand, avem si cumparator, (care ma tot preseaza sa fac antecontract...si ... (vezi toată discuția)
Anularea împuternicirii de vânzare vlad nicolae vlad nicolae Vă rog să mă sprijiniţi în următoarea situaţie: O cunoştinţă a mea a cumpărat o locuinţă de serviciu în baza Legii 61/90 şi a Legii 85/92, în ... (vezi toată discuția)
Acte notariale promocris promocris Buna ziua . As vrea sa stiu daca actele notariale au caracer secret .Concret, vreau sa cer de la un birou notarial o copie dupa un act de vanzare -cumparare ... (vezi toată discuția)