avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... prescrierea amenzii contraventionale rutiere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

prescrierea amenzii contraventionale rutiere

in luna februarie mi-a fost ridicat permisul pentru motivul cum ca am depasit o masina si era banda simpla continua. eu am depasit masina care a tras pe dreapta dar nu am depasit linia continua. am semnat procesul verbal si am mentionat cu nu am depasit linia continua.amenta contraventionala a fost in februarie si de atunci mam dus la fiecare termen ,3 la numar dar nu a venit nimeni de la pol rutiera.acum am termen pe 19 ianuarie.ma intreb daca dupa un an de zile se prescrie ?
Cel mai recent răspuns: falcarucatalin , utilizator 08:35, 29 Octombrie 2009
eu ma gandesc permanent la oamenii care asteapta o solutionare pozitiva din partea justitiei stiind ca adevarul e de partea lor ,iar instanta sa dea o alta solutie decat cea la care te astepti tu,atunci esti super dezamagit.la acest fapt ma gandesc mai mereu. si eu amplatit amenda a doua zi dar mai important e permisul
Solutionarea pozitiva din partea justitiei nu inseamna obligatoriu si intotdeauna in favoarea petentului.
Este o diferenta covarsitoare intre subiectivismul cu care apreciaza persoana implicata in cauza si adevarul sustinut si probat in contextul legii.
timpul petrecut in sala de sedinte a facut sa imi dau seama ca este adevarat ceea ce mi-ai scris,dar e bine sa speri ca solutia va fi in favoarea ta atunci cand stii ca ai dreptate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare permis conducere aliga aliga Buna ziua! Am avut ridicat permisul de conducere pentru depasire pe linia continua.Acest lucru s-a intamplat in data de 28.07. Nu am semnat procesul verbal, ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis de conducere dupa 3 ani! Route66 Route66 Buna ziua, Cum scriam in titlu, iata ca se poate in Ro, politia rutiera \"descopera\" un proces-verbal dupa 3 ani si ma instiinteaza ca mi se suspenda dreptul ... (vezi toată discuția)
Prescriere amenda contraventionala slv_i slv_i Buna ziua!ma aflu intr-o situatie mai complicata, sper sa ma poata ajuta cineva...am facut plangere impotriva procesului/verbal de contraventie in termenul ... (vezi toată discuția)