avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Are voie polițistul local să dea amenzi din OUG ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Are voie polițistul local să dea amenzi din OUG 195/02?

Va salut, am fost sanctionat de catre un politist local , pentru stationare asa zisa interzisa, Sanctiunea aplicata a fost de 4 puncte amenda (580 lei ) si 3 puncte penalizare , iar incadrarea a fost facuta la OUG195/02, Art 143. lit.d. . Va rog comunicati-mi daca mai au voie cei de la politia locala, acestia fiind angajati in administratia publica, sa dea amenzi conform OUG, care nu tin de ei...In mod normal acestia ar trebui sa acorde sanctiuni pe HCL ... Astept raspuns. Multumesc anticipat
Ultima modificare: Duminică, 15 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ionut 1992 , utilizator 00:21, 11 Noiembrie 2021
Imi puteti spune si motivarea, va rog mult? Am luat si eu una asemanatoare, acum si nu stiu ce sa fac, sa o contest sau nu are rost??!...
Eu am castigat procesul cu ei , chiar daca au facut recurs inclusiv la tribunal, insa judecatorul a motivat in sentinta ca oprirea autoturismului meu nu a blocat calea de acces a autospecialelor ( cum a fost intocmit procesul verbal , art 143, lit d ) , deoarece am depus la dosar poze din care a reiesit ca acea cale de acces era blocata de un stalp, iar masinile de interventie nu puteau oricum intra acolo , deci practic eu blocasem stalpul :))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost amendat de politia locala! metulica metulica am fost amendat de pol locala pt oprire interzisa am contestat in instanta si am pierdut din cite stiu pol locala nu are competenta de a amenda pe oug 195/2002 ... (vezi toată discuția)
Ridicare autovehicul, buna ziua, am urmatoarea speta: in data de 18.02.2023 - ora 20:40 ... shumifree shumifree Buna ziua, am urmatoarea speta: In data de 18.02.2023 - ora 20:40 mi-a fost ridicata masina de pe aleea Dragos Mladinovici, fiind parcata la mai putin de 25 ... (vezi toată discuția)
Ridicare auto- plangere contraventionala Dulcina Dulcina Am patit-o! Mi-au ridicat autovehicolul din sect 1, str Postelnicul, perpendiculara pe Bd Ion Mihalache. Masina era parcata perpendicular pe trotuar. Ceea ce ... (vezi toată discuția)