avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... INDEMNIZATIE
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

INDEMNIZATIE

Buna ziua,am si eu o intrebare:in cazul in care tatal copilului este in concediu de paternitate si ia indemnizatia pentru crestere copil,isi face lichidarea la locul de munca (inainte de a implini copilul 2 ani)mai primeste acesti bani in continuare pana la implinirea varstei copilului?plata se face pe card.
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 00:07, 28 Octombrie 2009
In aceasta perioada contractul sau de munca este suspendat. Pt a-si putea "face lichidarea" trebuie sa revina la munca, adica sa inceteze concediu pt ingrijire copil, iar apoi sa-si dea demisia.
Incetarea concediului de ingrijire copil, duce la suspendarea platii indemnizatiei, tata trebuind sa faca toate demersurile pt aceasta.
Ultima modificare: Marți, 27 Octombrie 2009
t.simona, utilizator
Da, daca inceteaza contractul de munca tatal poate beneficia de indemnizatia crestere copil pana acesta implineste doi ani. Cu exceptia perioadei in care va fi in preaviz(demisie sau concediere), perioada in care va trebui sa ceara suspendarea acordarii indemnizatiei crestere copil si primirea stimulentului pentru aceasta perioada.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie karismatik_4u karismatik_4u Buna ziua! In anul 2013 am intrat in concediu de cresterea copilului incepand cu data de 1 noiembrie. Am optat pentru concediu pana la varsta de 2 ani a ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cresterea copilului sanducatanas sanducatanas Sunt salariat si vreau sa intru in concediu de paternitate pentru cresterea si ingrijirea copilului.Vreau sa intreb daca optez pentru 1 an dupa cate luni pot ... (vezi toată discuția)
Concediu paternal eujad eujad un salariat caruia i-a nascut sotia vrea sa intre in concediu paternal. Cu ce data poate intra?se inscriu in carnet suspendarea celor 5 zile pe care le-a ... (vezi toată discuția)