avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda ptr. o presupusa lipsa a centurii de siguranta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda ptr. o presupusa lipsa a centurii de siguranta

Am luat amenda degeaba! Aveam centura de siguranta montata dar agentul mi-a intocmit p-v , consemnand in cuprinsul lui ca nu aveam centura!!!
Ok, plangere contraventionala....dar..cum probez?
Ce pot invoca in aparare, in afara martorului (persoana care era cu mine in auto)?
Cel mai recent răspuns: andrei_pap87 , utilizator 22:14, 28 Octombrie 2009
in aceste cazuri este "care pe care" :confused: Daca nu ati semnat p.v, puteti sa-l contestati.(de fapt puteti sa-l contestati chiar daca l-ati semnat) Acea persoana care a fost cu dv. poate fi martor in procesul de contestare a pv.Va sugerez sa apelati la un avocat si va dorim succes.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Octombrie 2009
Eu.Ro.Lex & Av. Martin Vasile Emil , Avocat
DanyD a scris:

Am luat amenda degeaba! Aveam centura de siguranta montata dar agentul mi-a intocmit p-v , consemnand in cuprinsul lui ca nu aveam centura!!!
Ok, plangere contraventionala....dar..cum probez?
Ce pot invoca in aparare, in afara martorului (persoana care era cu mine in auto)?

daca spuneti ca ati avut centura, in probatiunea plangerii dvs contraventionale proba cu martorul respectiv este suficienta, si trebuie sa fiti oarecum bucuros ca a existat cineva cu dvs in masina, intrucat daca ati fi fost singur era mai greu de dovedit abuzul de care v-ati lovit, si cunosc f.bine "gustul amar" pe care il simte un om in astfel de situatii...

Toate cele bune si mult succes !!!
Nu doar ca am avut un martor care a fost cu mine in autoturism dar la rubrica "obiectiuni" l-am pus pe agent sa consemneze ca nu recunosc fapta si ca aveam centura montata!
este in regula ca vi s-au consemnat obiectiile in p-verbal, dar acestea trebuiesc confirmate si de martor...depozitia martorului conteaza cel mai mult in cauza dvs in care cuvantul dvs este impotriva cuvantului politistulu, care din pacate (avand in vedere abuzul de fata), are parte de mai multa crezare, dat fiind faptul ca exercita o functie publica, dar prezumtia aceasta de adevar este una relativa nu absoluta si dvs o veti rasturna cu ajutorul martorului propus...in opinia mea, instanta va admite plangerea dvs si se va face dreptate, sper din inima sa fie asa...

Numai bine va doresc !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda fara ca fapta sa existe Vlad0226 Vlad0226 Buna ziua! Doresc sa ma ajutati cu niste sfaturi in legatura cu urmatoarea situatie: Duminica am intrebat un politist de ce nu ii amendeaza pe cei ce au ... (vezi toată discuția)
Sarcina probei cos_ionel cos_ionel salut la toata lumea incep prin a-mi exprima o nedumerire. Eram absolut convins ca in intentia legiuitorului roman, era de a exclude posibilitatea savarsiri ... (vezi toată discuția)
Oprit in trafic fara motiv real! Sergiu92 Sergiu92 Buna ziua. Am fost oprit in trafic pe raza unei localitati. Am intrebat motivul si mi s-a raspuns: \"Verificarea actelor\". Actele erau in regula. Apoi am fost ... (vezi toată discuția)