avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Scrisoare catre judecator
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Scrisoare catre judecator

Buna seara. Am primit o comunicare de la procuror in care scrie ca se propune sa se renunte la urmarirea penala.
Am primit si o citatie de la instanta judecatoreasca in care scrie ca trebuie sa ne prezentam in sala de judecata.
Am vorbit cu un avocat si a zis ca nu e necesar sa ne prezentam sàu am putea trimite o scrisoare cum ca suntem de acord cu ordonanta propusa.
Am rugamintea sa ma indrume cineva cum sa formulez acesta scrisoare. Un exemplu ar fii de mare ajutor.f
Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:39, 2 Mai 2018
Toate bune si frumoase pana cand am ajuns in sala de judecata: se amana sedinta pe 30 mai pe motiv ca pagubitul nu a fost instiintat. Ce mai e si asta?
Cel care era de acord cu inchiderea urmaririlor penale cel se langa judecator nu stiu ce finctie avea avocat sau ma rog imi zice ca nu era nevoie sa ne prezentam si nici la urnatoarea citatie nu este nevoie sa fim prezenti.
Au fost o gramada de cazuri cu renuntare la urmarire penala care s-au inchis fara ca nimeni sa fie prezent.
Deci?
Deci, raspunsurile si recomandarile raman aceleasi. O data-i ca niciodata. Dvs faceti cum doriti.
Daca v-a spus judecatorul este una, daca v-a spus altcineva tot este bine sa va prezentati mai ales daca pagubitul nu o sa va vorbeasca de bine...
Mie imi place foarte mult cand partea adversa este lipsa.
O pot decima liber si fara a avea vreo sansa de a se apara...

A nu fi obligat este una si a fi bine este alta...
Nimeni nu a zis ca sunteti obligat sa va prezentati...
Sa stiti ca 90% din cei condamnati cu executare nu se prezinta la proces.
Este adevarat ca in cazul dvs. nu veti fi condamnat cu executare daca nu va prezentati dar daca se va respinge renuntarea la urmarire penala va fi bine sa mergeti la proces tocmai pentru a se evita o pedeapsa cu executare daca nu va veti prezenta la proces dupa ce veti fi trimis in judecata.Asadar, mai bine mergeti la renuntarea aceasta decat sa riscati sa mergeti la mai multe termene si sa mai fiti si condamnat penal...dupa ce v-ati deranjat sa va prezentati la proces...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! sunt implicat intr-un dosar de urmarire penala cu ... Rar21 Rar21 Buna ziua! Sunt implicat intr-un dosar de urmarire penala cu privire la infractiunea de lovire si alte violente. Am primit de la parchet ca s-a renuntat la ... (vezi toată discuția)
Restanþe cãtre o firmã de telefonie mobilã PopVio PopVio buna ziua. am o nelamurire . am primit o scrisoare de la un cabinet de avocatura prin care sunt anuntata de executarea silita, pentru ca nu am respectat ... (vezi toată discuția)
Poti fugi de un proces? bebein bebein Buna ziua, Pe scurt cazul este urmatorul. Am dat mita instructorului de la scoala de soferi pt a lua examenul practic.Am recunoscut fapta inainte de inceperea ... (vezi toată discuția)