avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achiziții intracomunitare de autovehicule uzate. Cum ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achiziții intracomunitare de autovehicule uzate. Cum se stabilește TVA la revânzare, și ce trebuie să conțină factura?

Suntem un SRL platitor de TVA si mportam masini SH in scopul revanzarii acestora . Facturile externe nu contin TVA . La revanzarea catre o persoana fizica sau juridica din Romania factura se intocmeste cu sau fara TVA? Ce trebuie sa contina factura? Cum se stabileste TVA la revanzare?
Ultima modificare: Vineri, 4 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Stanilie83 , utilizator 15:19, 11 Octombrie 2021
buna ziua,
cand se aplica marja la profit pt o firma nou-infiintata, neplatitoare de tva (pana se va depasi acel plafon de 300.000 ron) mai plateste tva la marja?
Multumesc frumos.
in art 139 se precizeaza:' Scutirea prevăzută la articolul 138 alineatul (1) și la articolul 138 alineatul (2) litera (c) nu se aplică livrării de mijloace de transport second-hand, astfel cum sunt definite la articolul 327 alineatul (3), supuse TVA în conformitate cu regimurile tranzitorii pentru mijloace de transport second-hand.'

Răzvan Dragomir - Expert contabil a scris:

In acest caz , furnizorul dvs. strain a aplicat scutirea de taxa pentru livrarea de bunuri efectuata catre dvs, , conform art,138 din Directiva 112 / 2006 , iar operatiunea reprezinta o achizitie intracomunitara de bunuri , taxabila in Romania , careia i se aplica taxarea inversa , prin formula contabila 4426 = 4427 , Operatiunea se declara de dvs in decontul de TVA ( 300) la achizitii neimpozabile , Nu se raporteaza in decontul trimestrial 390 ,

Bună ziua, am achiziționat un autoturism pe firma, iar pe factura scrie SCUTIT DE TVA CA TRANZACȚIE Triunghiulara. Taxare inversă art 241 și art 197 al directivei TVA 2006/112/CE.Mentionez ca firma este neplatitoare de tva. Ce obligați fiscale am atunci cîn voi vinde autoturismul către o persoana fizica sau juridica?Mulțumesc.

Ultima modificare: Luni, 11 Octombrie 2021
Stanilie83, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Livrare in romania auto second hand achizitionat din ue eleonorac eleonorac Buna ziua, am o nelamurire:o persoana juridica inregistrata in scopuri de tva si inscrisa in ROI, achizitioneaza auto second hand din UE.Cand vinde auto in ... (vezi toată discuția)
Achizitie auto second hand bibimadi bibimadi buna seara. reprezint o societate care are ca domeniu de activitate comert auto second hand. achizitionez masini din comunitate de la site-uri de ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara autoturism second-hand simina_anca simina_anca O societate comerciala(platitoare de TVA si inregistrata in registrul operatorilor intracomunitari) doreste sa achizitioneze un autoturism second-hand din ... (vezi toată discuția)