avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revisal

Buna ziua.
Am o nelămurire ...
Am solicitat de la itm un Revisal , iar din conținutul acestuia reiese ca un angajator de la un loc de munca anterior nu mi-a incetat contractul individual de munca . Tin sa precizez ca dupa acel loc de munca am mai fost angajata la alte 2 societati , iar societatea respectiva nu mai exista. Ce pasi pot urma pentru a-mi inceta singura acel contract de munca ? Ma poate afecta neincetarea acelui contract la urmatorul loc de munca ? Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:24, 17 Mai 2018
Nu ! Nu va afecteaza activitatea ulterioara. Este bine totusi sa faceti scris o sesizare la ITM precizand data la care ati parasit acel loc de munca, in conditiile in care spuneti ca angajatorul nu mai exista. Probabil ca exista o procedura.
Multumesc de raspuns.
Nu exista nicio procedura a ITM-ului in astfel de situatii.

Obligatia transmiterii incetarii c.i.m. ii revine angajatorului , dupa caz, administratorului /lichidatorului judiciar.

In situatia in care doriti sa va inscrieti la somaj, veti avea probleme cu acel c.i.m. activ.
Nu doresc somaj. Cum procedez sa iau legatura cu lichidatorul ? Si totusi de ce nu a inchis contractul? Am nevoie pentru viitoriul loc de muncă , nu mi se accepta sa detin o alta functie la alta instituție.

Care ar fi cea mai simpla forma(legala) de a inceta acest contract ?
Ultima modificare: Joi, 17 Mai 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
1. Datele despre lichidator , aflati la Registrul Comertului.

2.
.... Si totusi de ce nu a inchis contractul? ....

Cand ati plecat de la angajator , ati solicitat incetarea c.i.m. ?

3. Se poate promova o actiune in instanta, prin care sa se constate ca a incetat raportul de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare suspendare c.i.m. xedo xedo Buna ziua! Am urmatoarea situatie: o angajata este in concediu de crestere copil. Intre timp si-a gasit de lucru la o alta firma si a semnat contract de ... (vezi toată discuția)
Se poate inchide contractul de muncă înainte de rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești de intrare în faliment? cyan cyan Societatea a intrat in faliment si a depus actele la tribunal pentru declararea falimentului dar a inchis contractele angajatilor inainte de emiterea hotararii ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca sub_bass2002 sub_bass2002 Buna. Am o mica nelamurire. Am angajat pe cineva pe perioada determinata pe timp de 45 zile. Cand inceteaza contractul de munca ajunge daca trimit revisalul ... (vezi toată discuția)