avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sporul de noapte
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sporul de noapte

Buna ziua,
Am o nelămurire fata de sporul de noapte. Lucrez in schimburi, I, II și III. Schimbul III de la ora 00.oo la 08.oo, deci am 6 ore de noapte. Schimbul. II de la 16.oo la 24.oo, două ore de noapte. Conform legii aceste două ore nu s-ar include. Daca in cursul lunii respective lucrez noaptea aprox 56-60 de ore (adunate de la sch II și III) se vor plăti toate? Aceste ore depășesc 30% din timpul lucrat lunar.
Mulțumesc!
Tot nu înțeleg! La lit.a scrie timpul zilnic de lucru, iar la lit.b scrie timpul lunar de lucru. Cele 3 ore pe timp de noapte nu are nici o legătură cu cele "30%" din timpul lunar de lucru! După gândirea mea, sunt doua situații distincte.

Am fost platit pt doar 3 ore de noapte lucrate într-o zi deci, nu are nici o legătură cu cele 30% precizate la lit.b!
Ultima modificare: Luni, 21 Mai 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor de noapte jully3tt3 jully3tt3 Buna ziua ! Desi am gasit acest subiect pe forum tot nu sunt lamurita cu unele aspecte. Eu lucrez in schimburi. Pana acum am facut doar schimbul 1 si 2. Daca ... (vezi toată discuția)
Muncă în tură de noapte Katalin13 Katalin13 Dacă lucrez in tură de noapte de luni până vineri orele de sâmbătă dimineață cum ar trebui plătite preciz că lucrez 8 ore de la 22:30 vineri seara ... (vezi toată discuția)
Ore de noapte danyel4269 danyel4269 buna ziua,am o nedumerire,daca programul de lucru este 14.00-22.30 in care este inclusa pauza de masa ,angajatorul a-r trebui ca acea jumatate de ora ce ... (vezi toată discuția)