Buna ziua! Odata cu intrarea in vigoare a regulamentului privind confidentialitatea datelor personale, angajatorul ne-a pus sa semnam mai multe acte aditionale printre care si o '' Declaratie de Confidentialiate"
Aceasta suna cam asa : "Declar prin prezenta ca voi trata toate informatiile primite in timpul executarii Contractului individual de munca ca fiind confidentiale si nu voi dezvalui astfel de informatii catre terte persoane....
Voi trata ca deosebit de confidentiala orice informatie primita in scris sau verbal, fie ca este vorba de informatii tehnice, de afaceri, juridice, orgazitionale, personale sau de orice alt fel care ar putea aduce daune angajatorului in cazul dezvaluirii catre persoane neautorizate, indiferent daca informatiile sunt clasificate ca confidentiale sau nu. Eu consider ca nu este legal acest lucru ca doar nu lucrez la S.R.I . Societatea este privata din domeniul auto. Este legal sa mi se ceara asa ceva? E ca si cum sotia m-ar pune sa declar ca nu voi avea voie sa spun nimic daca o prind ca ma inseala, deoarece e confidential. Multumesc!
La prima vedere pare corecta, insa va rog sa retineti ca angajatorul nu se refera doar la informatiile confidentiale ci la orice informatie de orice fel care nu are legatura cu datele personale.De exemplu daca eu am informatii si probe ca acesta incala legea Sanatatii si Securitatii Muncii sau Codul Muncii ce fac? Multumesc!
Multumesc pentru raspuns! Dumneavoastra aveti dreptate, insa din enunt se poate interpreta ca orice dezvaluire catre terte persoane a unei informatii neconfidentiale, referitoare la angajator care ii aduce daune este interzisa. Se poate interpreta si o plangere la autoritati acest fapt ? Stiti ca au fost cazuri cand s-au prezentat in media deficiente referitoare la unele activitati (in spitale), iar cel care a dezvaluit aceste lucruri a fost cercetat disciplinar.