Buna.De curand am aflat ca o alta persoana a intocmit si semnat in numele meu mai multe documente(procura, specimen de semnatura autentificate la notar;cerere de demisie+act aditional la contractul de munca;contracte autentificate la cabinet de avocat),documente ce au fost folosite in cadrul Institutiilor statului.Care este pedeapsa pentru aceasta persoana care a persistat in a comite infractiunea de fals si uz de fals?Care este pedeapsa pentru notar si avocat care au autentificat documentele cu toate ca eu nu le-am completat,nu le-am semnat si nici nu am fost prezenta?
Va multumesc
Se pot solicita si daune morale in cadrul unui proces penal? Prejudiciul material exista - cererea de incetare a contractului individual de munca a fost completata si semnata in ianuarie 2008 iar eu am aflat in 2009.
Da, pe calea actiunii civile care va fi alaturata actiunii penale , prin constituirea dvs. ca parte civila. Doar ca se va solutiona cu prioritate actiunea penala, intrucat de rezultatul acesteaia, depunde daca veti fi sau nu indreptatita sa obtineti despagubiri.
Nina1, cred ca pt a obtine informatii exacte ar trebui sa scrieti povestea integral – pt ca informatiile pe care le primiti sunt perfecte, dar consultantii care va raspund pe o sectiune a forumului nu au citit – neaparat – toate subiectele deschise de dv si nu au toate datele. Ei raspund strict la problema ridicata la momentul respectiv si, practic, situatia e putin mai complicata…
Calitatea de sot-sotie avuta la momentul cand se intamplau cele relatate de dv schimba (usor) datele problemei.
Adica: aveti cu fostul sot o SC in care el detine 80% parti sociale, dv 20% - in acest caz e firesc sa pretinda 80% din “firma” in caz de partaj.
In 2008 cand spuneti ca ati fost concediata mai erati sotia lui? Daca da, se poate presupune ca de aceea a semnat el actul (dv fiind de acord implicit)… Instanta poate presupune ca asa v-ati inteles la data respectiva si acum v-ati razgandit pt ca sotul a hotarat sa divorteze. La fel si in cazul celorlalte “falsuri”.
Ziceti ca a fost intocmit act aditional la c.i.m. pt micsorare norma lucru si implicit salariu… Chiar daca acest angajator nu va era sot e improbail sa nu fi observat ca primiti mai putini bani… Cu atat mai putin ca nu ati primit deloc…
Din aceste motive – ar mai fi si altele – daca nu scrieti cum stau de fapt lucrurile si ce urmariti, nu veti primi raspunsuri la obiect si daca va prezentati in instanta cu sfaturi primite aici riscati sa pierdeti si apoi veti da vina pe cei care v-au “indus in eroare” pt ca, de fapt, nu stiau care e realitatea…
Acea NUP pe care ati contestat-o imi arata ca cel pe care il chemati in judecata este fostul sot, care va era... sot in timpul cand se petreceau cele relatate.
La notar, pt specimen de semnatura, pt contract de comodat etc… Toti au stiut ca sunteti sot si sotie la data intocmirii actelor respective, deci nu prea sunt pasibili de vreo pedeapsa. Daca, insa, la datele respective exista o hotarare de divort irevocabila s-ar schimba lucrurile numai in privinta ex-sotului care a ascuns faptul ca e divortat.
Buna seara. Intentionez sa formulez o solicitare la Curtea de Apel pentru informatii,stadiu cercetare dosar si urgentarea solutionarii cauzei cuprinse in dosar.Exista cerere tipizata pentru aceasta?
Dosarul a fost inaintat de la Parchet la Curtea de Apel spre solutionare.
Multumesc
Procedura dosar penal
Nina1
Buna ziua. Am formulat plangere penala pentru infractiuni de fals si uz de fals la Parchetul de pe langa Judecatorie.Plangerea penala a fost inaintata Politiei ... (vezi toată discuția)