avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Infractiuni de fals si uz de fals
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Infractiuni de fals si uz de fals

Buna.De curand am aflat ca o alta persoana a intocmit si semnat in numele meu mai multe documente(procura, specimen de semnatura autentificate la notar;cerere de demisie+act aditional la contractul de munca;contracte autentificate la cabinet de avocat),documente ce au fost folosite in cadrul Institutiilor statului.Care este pedeapsa pentru aceasta persoana care a persistat in a comite infractiunea de fals si uz de fals?Care este pedeapsa pentru notar si avocat care au autentificat documentele cu toate ca eu nu le-am completat,nu le-am semnat si nici nu am fost prezenta?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 23:44, 1 Septembrie 2010
trope_doi a scris:



Un dosar aflat la Parchet se inainteaza instantei dupa ce se “trage o concluzie”: se incepe urmarirea penala (adica, s-a constatat savarsirea unei infractiuni si faptuitorul este trimis in judecata, avand de aceasta data calitatea de inculpat, nu de invinuit). Daca in cazul dv s-a trimis faptuitorul in judecata puteti citi la arhiva instantei actele din dosarul care se va afla / se afla pe rolul instantei. La Curtea de Apel (la oricare instanta) se judeca o cauza, dar nu este vorba despre “cercetare” – cercetarea e realizata de organele de urmarire penala: politisti, procurori. In instanta se cerceteaza fapta putin altfel…
In cazul falsului si / sau uzului de fals competenta ar fi judecatoria, nu curtea de apel.

Plangerea penala a fost depusa la Parchetul de pe langa Judecatorie. A fost inaintata spre cercetare Politiei Municipiului - Biroul de Investigatii Criminale.De la Parchetul de pe langa Judecatorie am primit instiintare precum ca dosarul a fost inaintat la Curtea de Apel (avand in vedere faptul ca sunt in cuprinsul dosarului documente intocmite, semnate si autentificate la notar) spre solutionare.


Dna Nina1, nu insist degeaba sa scrieti daca “infractorul” (pana la hotararea definitiva trebuie considerat nevinovat, de aceea am folosit ghilimele) era sotul dv la data cand se intamplau cele semnalate de dv… Acest aspect poate schimba radical sfaturile / informatiile pe care le veti primi pe forum in legatura cu procesele pe care le aveti in diverse materii ale dreptului.
Toate aceste “falsuri” au fost facute in timpul casatoriei sau dupa divort? Pt ca de-au fost savarsite in timpul casatoriei se poate considera ca ar fi fost cu acordul dv tacit… chiar daca nu e legal.

Parte din falsuri au fost realizate in timpul casatoriei.Nu inteleg acest "acord" tacit intre soti. Sa nu uitam ca sunt legi care trebuiesc respectate. "Acord "tacit intre soti presupune din cate stiu eu intocmirea unei procuri sau al unei imputerniciri din partea sotiei pentru a i se conferi sotului "acordul" tacit de a i se desface contractul individual de munca ulterior modificarii acestuia printr-un act aditional.Dupa promovarea actiunii de divort pe rolul Judecatoriei, din moment ce a parasit domiciliul si orice comunicare dintre noi era zero, a continuat sa semneze statele de plata in locul meu si sa ridice salariul.Asta ce mai explica? Era tot acordul meu tacit?

Eu sper din tot sufletul ca justitia sa faca dreptate, sa se respecte legile. Ca si o mentiune: eu nu mi-am permis sa ma folosesc de "acordul tacit" al sotului nici in timpul casatoriei si nici dupa separare pentru a intocmi si semna acte in numele lui.
Plangerea penala a fost depusa la Parchetul de pe langa Judecatorie. A fost inaintata spre cercetare Politiei Municipiului - Biroul de Investigatii Criminale.De la Parchetul de pe langa Judecatorie am primit instiintare precum ca dosarul a fost inaintat la Curtea de Apel (avand in vedere faptul ca sunt in cuprinsul dosarului documente intocmite, semnate si autentificate la notar) spre solutionare.
Am primit Citatie de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel - am fost si am dat o noua declaratie.Am fost informata de catre dl procuror de faptul ca faptuitorul a recunoscut ca a semnat documentele in locul meu din greseala; sustine ca eu am fost prezenta la notar dar din greseala a semnat un set de documente in numele meu. Poate fi credibil? Obligatia notarului nu este aceea de a anula un document in momentul in care se produce o "greseala"?
Parte din falsuri au fost realizate in timpul casatoriei.Nu inteleg acest "acord tacit" intre soti. Sa nu uitam ca sunt legi care trebuiesc respectate. "Acord tacit" intre soti presupune din cate stiu eu intocmirea unei procuri sau al unei imputerniciri din partea sotiei pentru a i se conferi sotului "acordul tacit" de a i se desface contractul individual de munca ulterior modificarii acestuia printr-un act aditional precum si intocmirea si semnarea unor documente pe care le-a folosit in institutii ale statului.
Dupa promovarea actiunii de divort pe rolul Judecatoriei, din moment ce a parasit domiciliul si orice comunicare dintre noi era zero, a continuat sa semneze statele de plata in locul meu si sa ridice salariul.Asta ce mai explica? Era tot "acordul meu tacit"?
Care va fi procedura de solutionare a aceste plangeri penale si ce urmari va avea pentru faptuitori?
Ce poate fi mentionat in cuprinsul cererii in ceea ce privesc daune morale ? Unde pot gasi referinte in ceea ce priveste motivarea solicitarii daunelor morale?
Cu stima
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Aprilie 2010
Nina1, utilizator
Daunele morale pot fi acordate in situatia in care au fost aduse persoanei respective prejudicii de ordin psihic si viata familiala si sociala au fost alterate ca urmare a faptei inculpatului, aceste compensatii fiind destinate sa aline intr-o oarecare masura suferintele psihice ale partii vatamate.
Procedura de constituire a partii vatamate in parte civila atat in privinta despagubirilor materiale dar si a celor morale presupune precizarea cuantumulului solicitat si motivarea pe scurt a ceeea ce reprezinta sumele solicitate.,cererea de consituire putand fi facuta in tot cursul urmaririi penale, iar in fata primei instantei cel mai tarziu pana la citirea actului de sesizare.
"Baza" ca s-o numesc asa privind acordarea acestor despagubiri o reprezinta probatoriul administrat din care trebuie sa rezulte aspectele aratate de mai sus. si ma refer aici strict la cele morale.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Septembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura actiune in instanta Nina1 Nina1 Actionez in instanta prin plangere impotriva rezolutiei procurorului dispusa intr-un dosar penal pentru infractiuni de fals si uz de fals. Ma pot constitui ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma Nina1 Nina1 S-a infiintat o firma folosindu-se o procura semnata in fals.Trebuie sa ma adresez politiei economice? (vezi toată discuția)
Procedura dosar penal Nina1 Nina1 Buna ziua. Am formulat plangere penala pentru infractiuni de fals si uz de fals la Parchetul de pe langa Judecatorie.Plangerea penala a fost inaintata Politiei ... (vezi toată discuția)