avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Decizie definitiva mai poate fi atacata?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Decizie definitiva mai poate fi atacata?

Buna ziua , am o decizie definitiva si irevocabila pt custodia copilului, de 5 ani am aceasta decizie acum depus actele pt executarea silit, in acesti 5 ani nu am primit deloc pensia alimentara pusa de instanta , acum fostul sot a aflat de executare si doreste sa atace decizia instantei din 2013 spunand ca nu este copilul lui , desi eu pot demonstra contrariu prin testul ADN . Mai poate ataca decizia care este irevocabila? Si inca o intrebare mai am am primit acordul judecatorului pt executatrea silita cat mai dureaza pana la executarea in sine? Multumesc tare mult !
Buna seara, deja a fost executat silit de saptamna aceasta are contul blocat si oprire pe salar , am de recuperat undeva la 200 mil pana acum ! Chear daca cere program de vizita intre el si copil este o distanta de 1500 km , deci asta nu va fi posibil ! Nu am de gand sa ma intorc prea curand in tara ! Am sa merg la autoritati aici sa vad cu ce ma pot ajuta ! Multumesc tare mult !
Sunt posibile vizite si la distanta mai mare, insa nu asta e esenta aici. Inteleg ca nu e tatal ideal, insa pentru copil e bine sa isi cunoasca originile. Mai mult, trebuie sa fiti constienta ca, daca doreste, tatal poate sa se vada cu copilul mai mult de o ora. Pentru asceste informatii insa, contactati un avocat din tara copilului, unde locuieste el acum. Legislatia germana va va spune ce sanse sunt de modificare a situatiei actuale, cat si daca si cum poate vizita copilul.
In privinta iesirii din tara, tot acolo puteti face constatarea ca minorul are locuinta in Germania, or pentru a accede la locuinta sa, un minor nu are nevoie de niciun acord, ii da legea acest drept.
Cat despre situatie, ea e mult diferita de acum 5 ani, atat la el, dar si la dv. si la copil. Prin urmare, mare dovada, cf. legislatiei romane, tatal nu va trebui sa faca pentru a modifica starea de lucruri actuala.
Totusi, inca odata, competenta e instanta germana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie definitiva mai poate fi atacata? ANISOARA MUNTEANU ANISOARA MUNTEANU Buna ziua , am o decizie definitiva si irevocabila pt custodia copilului, de 5 ani am aceasta decizie acum depus actele pt executarea silit, in acesti 5 ani nu ... (vezi toată discuția)
Decizie definitiva mai poate fi atacata? ANISOARA MUNTEANU ANISOARA MUNTEANU Buna ziua , am o decizie definitiva si irevocabila pt custodia copilului, de 5 ani am aceasta decizie acum depus actele pt executarea silit, in acesti 5 ani nu ... (vezi toată discuția)
Posibilitate refuz de catre mama a testului adn cerut de tata Monica 21 Monica 21 In urma cu 8 ani fostul meu sot a bagat divortul de mine imediat dupa nasterea baiatului nostru,la divort el a declarat ca copilul nu este a lui desii copilul ... (vezi toată discuția)