avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Doresc să implementez pontajul pe bază de amprentă ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Doresc să implementez pontajul pe bază de amprentă pentru angajați, în condiții de legalitate. Ce măsuri trebuie să iau?

Buna ziua,

Doresc sa implementez pontajul pe baza de amprenta pentru angajati, in conditii de legalitate.
Deseori angajatii isi dau cartela unul altuia si astfel fenteaza pontajul.

Va rog sa ma indrumati ce masuri trebuie sa iau pentru a implementa pontajul pe amprenta.

Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 1 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Buna ziua d-l Adrian ! Ierati-mi ignoranta, dar nu inteleg dece CNP-ul trebuie protejat, in absenta altor date complementare (nume,prenume,adresa...etc) privind o anume persoana, asa cum ati precizat in postarea dumneavoastra ? Insasi CNP-ul este o forma de encriptare, pe care o poate decripta doar un organ acreditat. Astept un raspuns avizat, inclusiv dela un absolvent de cursuri GDPR.
Ultima modificare: Joi, 6 Septembrie 2018
viorel55, utilizator
Conform legii 190/18.07.2018 avem la Art. 3 pct 1:

Art. 3: Prelucrarea datelor genetice, a datelor biometrice sau a datelor privind sănătatea (1)Prelucrarea datelor genetice, biometrice sau a datelor privind sănătatea, în scopul realizării unui proces decizional automatizat sau pentru crearea de profiluri, este permisă cu consimţământul explicit al persoanei vizate sau dacă prelucrarea este efectuată în temeiul unor dispoziţii legale exprese, cu instituirea unor măsuri corespunzătoare pentru protejarea drepturilor, libertăţilor şi intereselor legitime ale persoanei vizate."

sursa: [ link extern ]

Noi dorim implementarea unui sistem de identificare a clientilor (mai mult sau mai putin) fideli unde sa nu mai fie nevoie de CI pentru identificare. Ma documentez inca, nu am ajuns la o concluzie dar ne-ar fi de mare ajutor pentru scurtarea timpului de identificare, eliminarea erorilor umane, s.a.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua , pentru instalarea unui sistem de pontaj cu date biometrice ... Sorin Zaharia Sorin Zaharia Buna ziua , pentru instalarea unui sistem de pontaj cu date biometrice ( scanare faciala ) acceptat de catre angajati, pentru a putea respecta aspectul ... (vezi toată discuția)
Bună, este legal ca firma la care lucrez să mă oblige sa îmi ... George_75 George_75 Bună, este legal ca firma la care lucrez să mă oblige sa îmi ia amprenta pe motivul că doar cu amprenta ne vom mai putea ponta? Menționez că avem ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! lucrez la o firma de stat si directorul general a ... Traian Simionescu Traian Simionescu Buna ziua! Lucrez la o firma de stat si directorul general a emis o decizie scrisa ca incepand cu o anume data pontajul se face pe baza de vectori digitali ( ... (vezi toată discuția)