avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Plata pensie cu viza de flotant
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Plata pensie cu viza de flotant

Buna ziua!

De cca. 2 luni de zile, bunicul s-a mutat la mine (la cca. 800 de km distanta fata de domiciliul sau din buletin - deci nu ne e tocmai la indemana sa facem drumuri pana la domiciliul lui). Luna aceasta (mai 2018) am reusit sa obtinem si viza de flotant, dupa care am solicitat transferul dosarului lui de pensie in noul judet de resedinta. Am solicitat si returnarea banilor neincasati corespunzatori pensiei pe luna aprilie.

Insa am primit raspuns cum ca cererea "nu poate fi solutionata favorabil deoarece incepand cu 01.01.2018 conform art. 109 alin (5) din Legea 263/2010, plata pensiei se efectueaza prin remiterea documentului de plata intocmit de CNPP, numai la domiciliul pensionarului."

As dori sa stiu ce optiuni avem in acest caz. Stiu de varianta cu pensia pe card insa ... inteleg ca nu va primi cuponul de pensie. Dupa cum stiti, insa, in multe situatii, pensionarilor li se solicita cel mai recent cupon. (Bunicul are o pensie foarte mica, iar daca poate beneficia de anumite facilitati pe baza cuponului, nu ne-ar strica.) De asemenea, nu stiu ce se va intampla in acest caz cu pensia pe luna aprilie, pe care nu a incasat-o pentru ca nu era la domiciliu in momentul in care a venit postasul.

As dori sa stiu daca legiuitorii s-au gandit si la situatiile acestea si daca da, ce au prevazut si care ar fi pasii pe care eu ar trebui sa ii urmez?

Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 1 Iunie 2018
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Pensii neincasate, persoana decedata noiklosa noiklosa Buna ziua, Am sa caut sa sintetizez situatia, pe cat este posibil. Asadar, o matusa de-a mea a fost internata in spital in urma cu aprox 4 luni. Nefiind ... (vezi toată discuția)
Pensie restanta decedat alberta33 alberta33 In urma decesului bunicului meu survenit in urma cu cateva zile mostenitorii mama mea si fratele ei au convenit verbal ca ajutorul de deces sa-l ia fratele ... (vezi toată discuția)
Ultima pensie si modalitati de ridicare a ei valentinstate valentinstate buna ziua cum pot ridica ultima pensie a bunicului meu decedat in 4 ian 2013 in calitate de nepot el nemaiavind pe nimeni in viata de gradul ... (vezi toată discuția)