avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Înființare SRL hand-made cu doi asociați. Îmi ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Înființare SRL hand-made cu doi asociați. Îmi puteți răspunde la niște întrebări?

Buna ziua!
De curand am inceput sa ma gandesc din ce in ce mai serios la deschiderea unui SRL alaturi de o prietena cu care realizez diverse lucruri hand-made pentru a ne putea dezvolta afacerea fara probleme. Considerand ca din discutii invat cel mai mult va voi adresa urmatoarele intrebari:
1. La infiintarea unui SRL cu 2 asociati este nevoie de angajati sau ajung cei 2 administratori?
2. Administratorii au salarii sau castiga doar din profit?
3. Sediul poate fi stabilit la una dintre adresele de domiciliu?
4. Ce taxe si impozite avem de platit?
5. Care sunt costurile estimative pentru inceputul de la zero al unui SRL?
6. Ce documente contabile sunt obligatorii lunar?
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: route , utilizator 13:40, 8 Iunie 2018
~ Conținut șters la cerere ~

Puteti sa angajati sau puteti fi angajatele propriei firme As completa cu urmatoarele:
- trebuie sa aveti responsabil resurse umane ( se ocupa cu inregistrari in revisal). Taxele si impozitul reprezinta 25% (CAS+CASS+impozit) din venituri plus 2,25% din fondul de salarii pentru somaj, concedii medicale, asigrare salarii
-daca vindeti intr-un magazin trebuie casa de marcat care este destul de scumpa. De asemeni contract de service la casa de marcat. cu o firma de specialitate
- daca aveti sediul la dvs sau la asociat veti plati impozitul majorat de cateva ori la spatiul destinat firmei , daca faceti cheltuieli pe firma de intretinere pentru spatiu
- trebuie a sa obtineti avize de la : pompieri, mediu, sanepid , Rosal sau alta firma de curatenie( pretul pe mc este destul de mare si nu se accepta mai putin de 1 mc/luna), electrica, apanova, pentru spatiul ca sediu de firma
- cotract cu firma de SSM nu stiu sigur daca trebuie
- norme interne de protectia muncii si stingere a incendiilor, plan de evacuare in caz de incedinu, stingatoare ( care se verifica o data la 2ani)

Ultima modificare: Vineri, 8 Iunie 2018
route, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salon infrumusetare boby_zb boby_zb Buna seara, pentru a deschide un salon de infrumusetare ce imi recomandati? II sau SRL microintreprindere? Mentionez ca voi avea 4 angajati cu norma intreaga ... (vezi toată discuția)
Echipament psi condominii! Maria2143 Maria2143 Buna ziua! Asociatiile de proprietari, condominiile, ar trebui sa aiba in dotare, in lista de inventar: stingatoare de incendii sau alte echipamente, ... (vezi toată discuția)
Avize si aprobari second hand gabrlela gabrlela Buna ziua, va rog din suflet sa ma ajutati cu cateva raspunsuri, deja simt ca cedez psihic in Romania lucrului bine facut. Doresc sa deschid un second hand, ... (vezi toată discuția)